DIY Furoshiki

Facebook
Twitter
LinkedIn
Banner

Furoshiki zijn traditionele Japanse lappen stof die gebruikt worden om spullen in te pakken en te vervoeren. Deze lappen stof gaan ook ver terug in de geschiedenis. Zo werden ze vroeger gebruikt om kostbare spullen uit tempels te beschermen, daarna om kleding in te pakken en vervolgens om je spullen in te pakken in een badhuis. De populariteit van Furoshiki ging na de oorlog achteruit door de komst van papieren en plastic tassen voor consumenten, maar maakt door meer bewustzijn over het milieu een echte comeback.

Nu de feestdagen eraan komen en er cadeautjes moeten worden ingepakt, kan deze DIY heel goed van pas komen! Het is niet alleen een leuke nieuwe manier van inpakken, maar ook nog eens goed voor het milieu! Het enige dat je nodig hebt is een vierkante lap stof met een leuk design, dat bij voorkeur aan beide kanten van de stof goed te zien is. Er zijn veel verschillende manieren om met Furoshiki spullen in te pakken, dus hieronder staan maar een aantal voorbeelden van de vele mogelijkheden!

Vierkanten vormen

Deze eerste manier is simpele manier om vierkante dingen in te pakken. Je zet je object in het midden van de doek neer, haalt twee punten tegenover elkaar omhoog en legt er een nette knoop in. Vervolgens doe je hetzelfde met de andere twee punten en je pakketje is klaar!

Platte, vierkante vormen

Heb je een plat, vierkant pakketje? Dan kun je het op deze manier inpakken! Je trekt eerst een van de punten over naar de overkant, zoals je ook doet als je iets met papier inpakt. Daarna doe je hetzelfde met de punt ertegenover en draai je het pakketje om zodat het eruit ziet als bij stap 4. Daarna draai je de overgebleven twee punten samen, leg je ze plat en draai je het pakketje alweer om (stap 6). Het laatste wat je nu nog moet is een knoop.

Flessen/Lange vormen

Natuurlijk ook niet onbelangrijk, het inpakken van een fles!

Dit doe je door een punt over de top van de fles te leggen en dit vervolgens ook te doen met de punt ertegenover. Daar draai je de andere twee punten om de fles heen op een manier die de eerste twee punten vastzet en maak je wederom een knoop.

Zoals gezegd is dit een kleine greep uit de vele manieren om dingen in te pakken. Mocht je nou iets anders willen inpakken of een andere manier zoeken, dan kom je door een korte Google sessie al heel ver!

Succes!

Ontdek meer

Scroll naar top