DIY Furoshiki

Facebook
Twitter
LinkedIn
Banner

Furoshiki zijn traditionele Japanse lappen stof die gebruikt worden om spullen in te pakken en te vervoeren. Deze lappen stof gaan ook ver terug in de geschiedenis. Zo werden ze vroeger gebruikt om kostbare spullen uit tempels te beschermen, daarna om kleding in te pakken en vervolgens om je spullen in te pakken in een badhuis. De populariteit van Furoshiki ging na de oorlog achteruit door de komst van papieren en plastic tassen voor consumenten, maar maakt door meer bewustzijn over het milieu een echte comeback.

Nu de feestdagen eraan komen en er cadeautjes moeten worden ingepakt, kan deze DIY heel goed van pas komen! Het is niet alleen een leuke nieuwe manier van inpakken, maar ook nog eens goed voor het milieu! Het enige dat je nodig hebt is een vierkante lap stof met een leuk design, dat bij voorkeur aan beide kanten van de stof goed te zien is. Er zijn veel verschillende manieren om met Furoshiki spullen in te pakken, dus hieronder staan maar een aantal voorbeelden van de vele mogelijkheden!

Vierkanten vormen

Deze eerste manier is simpele manier om vierkante dingen in te pakken. Je zet je object in het midden van de doek neer, haalt twee punten tegenover elkaar omhoog en legt er een nette knoop in. Vervolgens doe je hetzelfde met de andere twee punten en je pakketje is klaar!

Platte, vierkante vormen

Heb je een plat, vierkant pakketje? Dan kun je het op deze manier inpakken! Je trekt eerst een van de punten over naar de overkant, zoals je ook doet als je iets met papier inpakt. Daarna doe je hetzelfde met de punt ertegenover en draai je het pakketje om zodat het eruit ziet als bij stap 4. Daarna draai je de overgebleven twee punten samen, leg je ze plat en draai je het pakketje alweer om (stap 6). Het laatste wat je nu nog moet is een knoop.

Flessen/Lange vormen

Natuurlijk ook niet onbelangrijk, het inpakken van een fles!

Dit doe je door een punt over de top van de fles te leggen en dit vervolgens ook te doen met de punt ertegenover. Daar draai je de andere twee punten om de fles heen op een manier die de eerste twee punten vastzet en maak je wederom een knoop.

Zoals gezegd is dit een kleine greep uit de vele manieren om dingen in te pakken. Mocht je nou iets anders willen inpakken of een andere manier zoeken, dan kom je door een korte Google sessie al heel ver!

Succes!

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top