Manga

Manga, manhwua, mangua & mangaka

Op zoek naar manga, manhwa, mangua of iets vergelijkbaars? Veel (anime) series en films zijn gebaseerd op manga. Op dit gebied kun je jouw hart ophalen op Heroes Made in Asia. Denk aan artists, auteurs en andere guests. Samen vormen zijn het kloppende hart van deze inspirerende area.

workshops

MANGA TEKENEN

Een Japanse kunstenaar leert je hoe je een basis manga gezicht tekent. Perfect voor beginners en zelfs voor mensen die geen tekenervaring hebben. Mis deze mooie kans niet!

LIVE DRAWING: ANIME HEROINES | LAIA LOPEZ

Laia Lopez geeft een drawing masterclass!

LIVE DRAWING: TEACH ME HOW TO DRAW A MANGA! | PAULA ARANEGA

Paula Aranega geeft een drawing masterclass!

LIVE DRAWING: MANGA & VIDEOGAMES! | SARA LOZOYA

Sara Lozoya geeft een drawing masterclass!

PANEL: MYTHS & GHOSTS IN JAPANESE FOLKLORE | ZACK DAVISSON

Zack Davisson geeft verzorgd een panel

ONTMOET DEZE ARTISTS & SCHRIJVERS TIJDENS HMIA

Ontmoet beroemde Manga Artists en auteurs van over de hele wereld tijdens Heroes Made in Asia. Verschillende exposanten zullen auteurs naar hun stand brengen waar jij hen kunt ontmoeten en hun producten kunt kopen. Je kunt ook je favoriete strip, kunstwerk of boek van hen signeren.

LAIA LOPEZ

Laia studeerde af aan de Fine Arts University of Barcelona in 2016, en sindsdien werkt ze als freelance illustrator voor verschillende uitgeverijen, zoals Random House en Planeta. Kort na haar afstuderen, begon ze te werken in een strip- en illustratiestudio voor een jaar, Comic Up!, als ‘clean up pencil artist’, waar ze werkte aan projecten voor o.a. Mattel en Disney.

Ze is altijd actief geweest op social media, waarbij ze het platform gebruikte om haar illustraties te delen met mensen die dezelfde interesses deelden als zij. Zo veel als ze geniet van het creëren van personages en het vertellen van hun verhalen, geniet ze ook erg van het maken van fanart van haar favoriete Disney-klassiekers, anime-series en videogames.

Ze heeft twee originele geïllustreerde series, Strawberry en Blue Moon (uitgegeven bij Planeta), en Royalty Witches (bij Norma Editorial). Beide zijn ook vertaald en gepubliceerd in het Frans onder Hachette Romans. Daarnaast heeft ze gewerkt aan het illustreren van veel geïllustreerde romans voor jongeren voor Random House en Planeta.

ZACK DAVISSON

Zack Davisson is een bekroonde vertaler, schrijver en folklorist. Hij is de auteur van Yurei: de Japanse Geest, Yokai Stories, Narrow Road, Amabie: Verleden en Heden, en Kaibyo: De bovennatuurlijke katten van Japan, en vertaler van Shigeru Mizuki’s meervoudig Eisner Award-winnende Showa: een Geschiedenis van Japan, Tono Monogatari, en de beroemde folklore strip Kitaro.

Daarnaast omvat zijn werk Demon Days van Marvel Comics, Wayward van Image, en The Art of Star Wars Visions van Lucasfilm. Hij heeft wereldwijd bekende items vertaald, zoals Go Nagai’s Devilman en Cutie Honey, Leiji Matsumoto’s Space Battleship Yamato en Captain Harlock, en Satoshi Kon’s Opus.

Hij gaf lezingen over manga, folklore en vertaling aan universiteiten zoals Duke University, Annapolis Naval Academy, Università Ca’ Foscari Venezia, UCLA en de University of Washington, en droeg bij aan tentoonstellingen in het Museum of International Folkart, Wereldmuseum Rotterdam en de Art Gallery of New South Wales. Hij woont momenteel in Seattle, WA, met zijn vrouw Miyuki, hond Mochi, kat Shere Khan en enkele spoken.

PAULA ARANEGA

Paula Aranega is een illustrator wiens reis begon met een liefde voor het tot leven brengen van verhalen, het maken van boekomslagen, illustraties voor kinderboeken en het geven van kunstlessen aan jongeren. In de loop der tijd waagde ze zich ook op het terrein van het vertalen van strips, waarmee ze de taalkundige kloven tussen Koreaans, Spaans en Engels overbrugde.

Haar artistieke palet is doordrenkt met levendige kleuren, en haar creaties bevatten vaak schattige hamsters, anime en vele andere charmante elementen. Door haar vaardigheden te verfijnen aan de Escola Joso ontwikkelde ze zich niet alleen als kunstenaar, maar droeg ze ook bij als professioneel docent aan de instelling.

Hoewel ze momenteel gevestigd is in Spanje, specifiek in Barcelona, zijn Paula’s artistieke uitingen beïnvloed door haar verblijven in Zuid-Korea en Ierland. Dit komt tot uiting in de diverse landschappen en charmante elementen die vaak haar creaties sieren. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van haar artistieke items, runt Paula een kleine onderneming op Etsy:

SARA LOZOYA 

Sara Lozoya is geboren in Madrid in 1996. Ze tekent al zolang ze zich kan herinneren, of het nu op notitieboekjes is of op schooltafels. Ondanks het feit dat ze altijd heeft geweten dat ze wilde werken in illustratie, is ze nooit naar de kunstacademie gegaan. In feite is ze altijd een “science girl” geweest, zelfs op de universiteit waar ze studeerde voor Videogame design en development. Alles wat ze weet over kunst heeft ze zichzelf aangeleerd, stap voor stap beter worden om van wat oorspronkelijk een hobby was, haar beroep te maken.

Tegenwoordig werkt Sara in twee vakgebieden: animatie en illustratie. Ze werkt als achtergrond- en kleursleutelartiest bij Sunshine Animation Studio, waar ze heeft gewerkt aan geanimeerde trailers voor videogames zoals Blasphemous, CrisTales of TemTem, evenals de nieuwste muziekvideo van Lofi Girl. Als illustrator is ze de maker van Flashlight, een BL-manga die momenteel wordt gepubliceerd in het Planeta Manga-magazine. Ze heeft ook gewerkt voor de Franse stripmarkt aan het boek Stellaria (door Natacha Godeau) en heeft allerlei boeken geïllustreerd voor jonge lezers, zoals Escuela de Villanos (door Marta Alvarez), Anne of Green Gables (door Lucy Maud Montgomery), de Los Turboskaters-saga (door César Fernández, Casandra en Bárbara Balbás), El Retorno a la Isla Blanca (door Laura Gallego) of El Príncipe de la Calamidad (door Blanca Mira, samen met Laia López en Miriam Bonastre).

Scroll naar top