cosplay contest

cosplay contest

Bewonder alle prachtige Asian-themed Cosplayers tijdens de Cosplay Contest
op de Main Stage of neem zelf deel!

Cosplayers halen alles uit de kast om de jury te imponeren met hun indrukwekkende outfits en spectaculaire optredens. Zij tonen al hun skills en zelfgemaakte cosplay-outfits op de Main Stage om zo toffe prijzen te winnen. Kom zeker kijken bij de Main Stage en moedig jouw favoriete cosplayers aan!

De Cosplay Contest wordt mede mogelijk gemaakt door Hype Creations.

Wat is cosplay?

Cosplay, een samensmelting van ‘costume’ en ‘play’. Een performance art waarbij de deelnemers kostuums en accessoires dragen om een ​​bepaald karakter te vertegenwoordigen. Cosplay kostuums zijn meestal zelfgemaakt en gebaseerd op comics, manga, anime, strips, videogames, films of tv-series.

Deelnemen aan de cosplay contest?

Laat het publiek zien wat jij in huis hebt en grijp jouw moment om te schitteren op de Main Stage van Heroes Made in Asia! Schrijf je in voor de Cosplay Contest en neem het op tegen de beste Cosplayers van Nederland en zelfs uit het buitenland. Deelnemen is zeker niet alleen voor de eer, want de totale prijzenpot is € 1.750,-. Voor, tijdens en na de Cosplay Contest worden de deelnemers beoordeeld door een professionele jury bestaande uit bekende cosplayers. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

De inschrijvingen zijn gesloten! 

Regels:

Belangrijke informatie voor deelname van de Cosplay Contest:

 • Je kunt je tot zondag 19 september voor de Cosplay Contest inschrijven.
 • Bij de Cosplay Contest dient jouw personage voort te komen uit Anime, Manga, Games of popcultuur van Aziatische bodem.
 • Outfits mogen niet obsceen of beledigend zijn, aanzetten tot haat of provoceren. Tevens is naakt niet toegestaan. Outfits dienen het lichaam voldoende te bedekken. Er zijn immers ook kinderen aanwezig. Deze regel geldt natuurlijk voor alle bezoekers van Heroes Made in Asia.
 • Alle deelnemers voor een solo act dienen een act op te voeren van maximaal 90 seconden en maximaal 2 minuten voor een duo act.
 • Zowel je act als jouw outfits zal beoordeeld worden door de jury. Beide elementen wegen even zwaar mee.
 • De kostuums moeten zelfgemaakt zijn. Gemodificeerde onderdelen zijn toegestaan, maar het kostuum mag niet compleet gekocht zijn. Deelnemers kunnen tijdens de voorselectie aangeven welke delen compleet zelf gemaakt zijn.
 • Genderbend cosplay is mogelijk, echter is het wel van belang dat de outfit het karakter zo waarheidsgetrouw mogelijk uitbeeld.
 • Een host op het podium zal je een paar vragen te stellen.
 • Je kunt prijzen winnen in verschillende categorieën. maar je kunt je niet voor één specifieke categorie inschrijven.
 • De Cosplay Contest vindt enkel op zaterdag plaats.

Prijzen:

Cosplay Contest (Zaterdag):

 • 1e prijs: € 1.000,-
 • 2e prijs: € 500,-
 • 3e prijs: € 250,-

Vragen?

Check de Cosplay FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan jouw vraag in deze Facebook group.

Jury

SakuraFlor

Sakuraflor will be presented at Heroes Made in Asia. She is a Cosplayer/Influencer from the Netherlands with Spanish roots! She has been cosplaying since 2014. Cosplay is much broader than most people realise and her goal is to show the world, what cosplayers are capable of.

She will be one of the judges at the cosplay competition!

Leon Chiro

The first international jury member to be announced for the Cosplay Contest is … @leonchiro

Leon Chiro is a professional Cosplayer, comes from Italy and likes crockery in his spare time. In addition, he can often be found as a streamer on Twitch.

Tindaro Idotta

Taryn Cosplay zal jullie cosplays komen beoordelen tijdens de Cosplay Contest. Taryn is een professionele Italiaanse cosplayer en maakt sinds 2016 al zijn eigen cosplays. Hiermee heeft hij een hoop prijzen in de wacht gesleept. Hij houdt van streamen en is dan ook vaak te vinden op Twitch.

Team Imonee

Team ImoNee bestaat uit de twee bekwame dames Lia en Mitan, twee zusjes die een grote liefde hebben voor cosplay. Ze cosplayen vaak samen en doen dan ook geregeld mee aan internationale wedstrijden.

In 2018 waren zij de Duitse vertegenwoordigsters voor de Clara Cow’s Cosplay Cup in Nederland en ze zijn de huidige vertegenwoordigsters voor Duitsland in de World Cosplay Summit (WCS) in Nagoya, Japan waarvan de finale in 2022 weer plaatsvindt

Scroll naar top