cosplay contest

cosplay contest

Bewonder alle prachtige Asian-themed Cosplayers tijdens de Cosplay Contest
op de Main Stage of neem zelf deel!

Cosplayers halen alles uit de kast om de jury te imponeren met hun indrukwekkende outfits en spectaculaire optredens. Zij tonen al hun skills en zelfgemaakte cosplay-outfits op de Main Stage om zo toffe prijzen te winnen. Kom zeker kijken bij de Main Stage en moedig jouw favoriete cosplayers aan!

De Cosplay Contest wordt mede mogelijk gemaakt door Hype Creations.

Wat is cosplay?

Cosplay, een samensmelting van ‘costume’ en ‘play’. Een performance art waarbij de deelnemers kostuums en accessoires dragen om een ​​bepaald karakter te vertegenwoordigen. Cosplay kostuums zijn meestal zelfgemaakt en gebaseerd op comics, manga, anime, strips, videogames, films of tv-series.

Deelnemen aan de cosplay contest?

Laat het publiek zien wat jij in huis hebt en grijp jouw moment om te schitteren op de Main Stage van Heroes Made in Asia! Schrijf je in voor de Cosplay Contest en neem het op tegen de beste Cosplayers van Nederland en zelfs uit het buitenland. Deelnemen is zeker niet alleen voor de eer, want de totale prijzenpot is € 1.750,-. Voor, tijdens en na de Cosplay Contest worden de deelnemers beoordeeld door een professionele jury bestaande uit bekende cosplayers. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Regels:

Belangrijke informatie voor deelname van de Cosplay Contest:

 • Je kunt je tot zondag 19 september voor de Cosplay Contest inschrijven.
 • Bij de Cosplay Contest dient jouw personage voort te komen uit Anime, Manga, Games of popcultuur van Aziatische bodem.
 • Outfits mogen niet obsceen of beledigend zijn, aanzetten tot haat of provoceren. Tevens is naakt niet toegestaan. Outfits dienen het lichaam voldoende te bedekken. Er zijn immers ook kinderen aanwezig. Deze regel geldt natuurlijk voor alle bezoekers van Heroes Made in Asia.
 • Alle deelnemers voor een solo act dienen een act op te voeren van maximaal 90 seconden en maximaal 2 minuten voor een duo act.
 • Zowel je act als jouw outfits zal beoordeeld worden door de jury. Beide elementen wegen even zwaar mee.
 • De kostuums moeten zelfgemaakt zijn. Gemodificeerde onderdelen zijn toegestaan, maar het kostuum mag niet compleet gekocht zijn. Deelnemers kunnen tijdens de voorselectie aangeven welke delen compleet zelf gemaakt zijn.
 • Genderbend cosplay is mogelijk, echter is het wel van belang dat de outfit het karakter zo waarheidsgetrouw mogelijk uitbeeld.
 • Een host op het podium zal je een paar vragen te stellen.
 • Je kunt prijzen winnen in verschillende categorieën. maar je kunt je niet voor één specifieke categorie inschrijven.
 • De Cosplay Contest vindt enkel op zaterdag plaats.

Prijzen:

Cosplay Contest (Zaterdag):

 • 1e prijs: € 1.000,-
 • 2e prijs: € 500,-
 • 3e prijs: € 250,-

Vragen?

Check de Cosplay FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan jouw vraag in deze Facebook group.

Jury

AKrCos

Maak kennis met onze eerste Cosplay Judge! AKrCos is een cosplayer uit Noord-Florida die in 2014 begon met cosplayen. Ze maakt kostuums en make-uplooks maakt op basis van personages uit verschillende thema’s, waaronder anime, films, stripboeken en videogames. Ze is gespecialiseerd in make-up looks, het creëren van outfits, het stylen van pruiken, het maken van harnassen en Social Media Marketing. Al 7 jaar geeft ze gastoptredens op evenementen. Voordat ze begon met Cosplay, studeerde ze nucleaire farmacie en werkte ze voor een internationaal modellenbureau. Momenteel werkt ze als fulltime Social Media Influencer.

Inspector Lemon Cosplay

Lemon is een Cosplayer en influencer uit North-Florida. Ze maakt cosplays over populaire anime, videogames en manga-series. Ze is goed in het creëren van kostuums, het maken van props en pruikenstyling. Voordat ze begon met Cosplayen, behaalde ze een Bachelor’s degree in Criminal Justice en een bachelor in Engels.

Pugoffka

‘Hi! Mijn bijnaam is Pugoffka! Ik ben een cosplayer en cosplay fotograaf uit Oekraïne, Kiev. Ik begon mijn fotografie carrière in 2009. Ik fotografeer al meer dan 10 jaar en heb meer dan 1000 cosplay fotoshoots gedaan en ik ben jurylid geweest voor meer dan 50 cosplay wedstrijden. Omdat ik veel reis, krijg ik de kans om cosplayers van over de hele wereld te fotograferen. Vaak geef ik op conventies workshops over fotografie en montage van cosplay shoots. De ervaring die ik in de loop der jaren in mijn praktijk heb opgedaan, deel ik graag met andere mensen. En ik hoop dat mijn ervaring nuttig zal zijn. Ik vind het vooral leuk om personages uit videogames te cosplayen.’.

Scroll naar top