cosplay contest

cosplay contest

Bewonder alle prachtige Asian-themed Cosplayers tijdens de Cosplay Contest op de Main Stage of neem zelf deel! Cosplayers halen alles uit de kast om de jury te imponeren met hun indrukwekkende outfits en spectaculaire optredens. Zij tonen al hun skills en zelfgemaakte cosplay-outfits op de Main Stage om zo toffe prijzen te winnen. Kom zeker kijken bij de Main Stage en moedig jouw favoriete Cosplayers aan! Let op; vol = vol

De Cosplay Contest wordt mede mogelijk gemaakt door Hype Creations en CosplayShop.BE!

Wat is cosplay?

Cosplay, een samensmelting van ‘costume’ en ‘play’. Een performance art waarbij de deelnemers kostuums en accessoires dragen om een ​​bepaald karakter te vertegenwoordigen. Cosplay kostuums zijn meestal zelfgemaakt en gebaseerd op comics, manga, anime, strips, videogames, films of tv-series.

Wil jij deelnemen aan de Cosplay Contest?

Laat het publiek zien wat jij in huis hebt en grijp jouw moment om te schitteren op de Main Stage van Heroes Made in Asia! Schrijf je in voor de Cosplay Contest en neem het op tegen de beste Cosplayers van Nederland en zelfs uit het buitenland. Deelnemen is zeker niet alleen voor de eer, want de totale prijzenpot is € 1.250,-. Voor, tijdens en na de Cosplay Contest worden de deelnemers beoordeeld door een professionele jury bestaande uit bekende cosplayers. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Regels:

Belangrijke informatie voor deelname aan de Cosplay Contest:

 • Deelnemers voor zaterdag moeten tenminste 18 jaar oud zijn.
 • De kostuums voor de cosplay competitie moeten zelfgemaakt zijn, door de deelnemer die meedoet. (De ratio’s hiervoor: 10% mag anders verstrekt zijn maar 90% moet zelfgemaakt zijn. De kleding van de torso en benen moet altijd volledig zelfgemaakt zijn. Niet gekocht & daarna worden aangepast.)
 • Outfits mogen niet obsceen of beledigend zijn, aanzetten tot haat of provoceren. Tevens is naakt niet toegestaan. Outfits dienen het lichaam voldoende te bedekken. Er zijn immers ook kinderen aanwezig. Deze regel geldt natuurlijk voor alle bezoekers van Heroes Made in Asia.
 • Alle deelnemers voor een solo act dienen een act op te voeren van maximaal 90 seconden en maximaal 2 minuten voor een duo act.
 • Alleen Solo en Duo deelnames zijn toegestaan voor de Cosplay Competitie.
 • Duo deelnames moeten van dezelfde franchise/game/film zijn.
 • De outfits moeten de designs volgen dat erkend is door de I.P. (Intellectual Property) houder.
 • Zelfbedachte personages, eigen designs gebaseerd op het referentiemateriaal en zelfontworpen designs zijn niet toegestaan voor de competitie, wel voor de Cosplay Catwalk.
 • Zowel je act als cosplay zal worden beoordeeld door een internationale jury. Beide aspecten wegen even zwaar mee.
 • De kostuums voor de Cosplay Competitie moeten zelfgemaakt zijn, door de deelnemer die meedoet.
 • Een host kan je op het podium een paar vragen stellen.
 • De Cosplay Contest vindt enkel op zaterdag plaats.

Prijzen:

Cosplay Contest

🥇 T.B.A.

🥈 T.B.A.

🥉 T.B.A.

Vragen?

Check de Cosplay FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan jouw vraag in deze Facebook group.

- COSPLAY PARTNERS -

Scroll naar top