Food Market

Food Market

Waan je in een andere wereld op de Food Market. Laat je meevoeren met de rijke aroma’s van verse producten die bereid worden; laat je ogen over alle kleurrijke gerechten glijden en proef de smaken van andere culturen! De Food Market op Heroes Made in Asia heeft veel te bieden voor echte foodies en iedereen die van lekker eten en drinken houdt! Ben je al benieuwd wat je zal tegenkomen op de Food Market? Hieronder hebben we een paar lekkernijen voor je uitgelicht die je op Heroes Made in Asia kunt terugvinden.

Let op; de Food Market is pin only!

Takoyaki

Je kent het waarschijnlijk wel, de Takoyaki! Deze hartige Japanse poffertjes zijn crunchy on the outside, soft and gooey on the inside en royaal gevuld met “Tako” oftewel octopus. Blijf daar maar eens met je tentakels van af!

Gyoza

Je hebt het vast wel eens gezien of gegeten! Gyoza zijn Japanse dumplings, oftewel kleine gevulde deegpakketjes. Vaak zit hier een vlees en/of koolvulling. Gyoza kunnen worden gekookt, gestoomd of gefrituurd maar meestal wordt het eerst in een koekenpan gebakken om er vervolgens wat vochten bij en de deksel op de pan te doen. Op deze manier worden ze ook nog gestoomd.

Taiyaki

Een Japanse Fair zou niet compleets zijn zonder Taiyaki. Wat is Taiyaki? Dit zijn gevulde pannenkoeken in de vorm van een vis; al jaren een populair type streetfood in Japan. Gevuld met bijvoorbeeld azuki (rode bonen) pasta, pudding of chocolade. Hier kan je simpelweg geen nee tegen zeggen!

Onigiri

Als je Anime's kijkt heb je ze vast wel eens gezien! Onigiri zijn driehoekjes, balletjes of schijfjes samengeperste gekookte rijst met zout en andere kruiden. Soms zit hier ook nog een vulling in van vlees, vis of groente.

Tteokbokki

Tteokbokki is een pittige Koreaanse snack die vooral heel populair is onder scholieren in Korea. Het wordt gemaakt met Tteok (rijstcake) en Gochujang, een hete Koreaanse pasta of saus.

yakisoba

Yakisoba is een noedelgerecht met plakjes (varkens)vlees of garnalen en gemengde groenten in een yakisobasaus. Het is de Japanse versie van het Chinese Chow Mein.

Kimchi

Als je wel eens een Koreaans gerecht hebt gehad heb je dit er vast bij gekregen! Kimchi is een Koreaans bijgerecht dat bestaat uit gepekelde groenten. Het heeft een fris-zure smaak, vaak wordt hiervoor kool of rettich gebruikt.

Okonomiyaki

Dit gerecht staat ook wel bekend als de Japanse pizza, ook al lijkt het misschien meer op een pannenkoek of tortilla. Er zijn natuurlijk een aantal basis ingrediënten: reepjes gesneden kool, Okonomiyaki saus en Japanse mayo. Maar omdat Okonomiyaki letterlijk betekend ‘gegrild zoals jij het wilt’ mag je zelf kiezen wat je er verder op wil!

Gimbap

Gimbap is een Koreaanse snack wat er uit ziet als sushi. De basis is de rijst en de zeewier. De rest van de vulling verschild. Vaak wordt Gimbap tijdens een picknick gegeten of andere buiten activiteiten.

Scroll naar top