Gelukkig Midherfstfestival!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het midherfstfestival is een traditioneel festival gevierd in China, Singapore, Maleisië, Cambodja, Vietnam en Hongkong. De reden voor deze viering is hetzelfde als in meest Oost en Zuidoost-Azië. Het is de dag om de schoonheid van de volle maan te vieren. Laten we eens kijken naar de verschillende culturen en traditie die komen door bij de viering van de volle maan op de 10 september.

Het Midherfstfestival is een van de belangrijkste feestdagen in de Chinese cultuur en gaat meer dan 3000 jaar terug. Op deze dag geloven ze dat de maan op zijn grootst en helderst is. Het festival gaat over de waardering van de maan en mooncakes worden tijdens deze feestdag gegeten en als een delicatesse beschouwd. Mooncakes zijn gebakjes die typisch gevuld zijn met eigeel, zoete bonen, vlees of een pasta van lotuszaad. Lantaarns in alle verschillende maten en vormen worden door China gedragen, ze symboliseren een landmark die mensen de weg van naar geluk verlicht.

Tết Trung Thu is de naam van het midherstfestival in Vietnam. Op deze dag organiseren mensen een feest om naar de maan te kijken. Als de maan hoog is, zingen en dansen kinderen terwijl ze naar de volle maan kijken. Kinderen kijken uit naar deze dag omdat ze vaak speelgoed krijgen van volwassenen. Kinderspeelgoed tijdens de Tết Trung Thu is gemaakt van papier en kunnen de vorm van wezens zoals vlinders, olifanten, paarden, eenhoorns, draken en vissen hebben. 

In Japan vieren ze deze ook weer een beetje anders. Tsukimi is de Japanse naam van de nationale feestdag en word ookwel Jugoya genoemd. Op deze bijzondere dag worden er feesten georganiseerd om samen naar de maan te kijken. Sommige mensen herhalen de activiteiten zelfs meerdere avonden na het verschijnen van de volle maan vanwege de populariteit. Tijdens deze feesten eten mensen graag rijstnoedels en maken ze zoete aardappelen als offer aan de volle maan. Decoraties gemaakt van Japanse pampagras zijn een traditie die niet mag ontbreken tijdens Tsukimi.

Last but not least is Chuseok het is ook bekend als Hangawi. Chuseok is een groot Koreaans feest in het midden van de herfst. In Zuid-Korea vieren ze het met een driedaagse vakantie, het is daar ook de grootste traditionele feestdag. Noord-Korea viert het alleen op de officiële dag van Chuseok zelf, dit jaar op 10 september. Bij het vieren van dit feest zijn er twee belangrijke tradities die verband houden met de viering van Chuseok. De eerste traditie is om de voorouderlijke graven te bezoeken en deze graven schoon te maken. Op deze dag is het de gewoonte om ook voor de voorouders hun favoriete maaltijd als offer te bereiden.

 

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top