Dit is het leukste uitje tijdens de voorjaarsvakantie

Facebook
Twitter
LinkedIn

Op zoek naar een leuk uitje tijdens de voorjaarsvakantie? Heroes Made in Asia is een tweedaags event dat in het teken staat van Aziatische (pop)cultuur. Het event vindt plaats op 24 en 25 februari in Evenementenhal Gorinchem. Struin langs alle leuke marktkraampjes, kijk je ogen uit tijdens de cosplay wedstrijden, moedig je favoriete gamer aan tijdens gametoernooien en proef verrukkelijke Aziatische streetfood. Ook zijn er internationale special guests aanwezig en worden er workshops en demonstraties georganiseerd, zoals een masterclass Kintsugi, manga tekenen en zwaardvechten. Dit zijn de leukste onderdelen die je echt niet mag missen;

Shop ’til you drop
Op de Asian Market shop je niet alleen K-beauty make-up en kawaii spulletjes, maar ook merchandise van de tofste anime en games. Je kunt er ook terecht voor authentieke soju en lekkere snacks zoals Pocky. In de Artist Alley vind je unieke kunstwerken van lokale artiesten. Je kunt er zowel mooie prints bemachtigen, alsook toffe pins, stickers en totebags.  

Aan de slag
Steek de handen uit de kimono tijdens een van de vele workshops. Altijd al willen weten hoe je de manga tekenstijl eigen maakt of hoe je de beste zwaardvechter wordt? Je leert het tijdens Heroes Made in Asia. Er is een groot aanbod aan workshops, masterclasses en demonstraties in allerlei verschillende categorieën. Van dansen tot tekenen en van vechtsport tot koken, er is meer dan genoeg te doen.

Smikkelen en smullen
Foodies kunnen hun buik rond eten op de Food Market. Met keuze uit veertien cateraars en verschillende Aziatische cuisines valt er van alles uit te proberen. Denk aan klassiekers als saté en loempia’s, maar ook aan wat onbekendere gerechten en snacks zoals tteokbokki (pittige rijststicks) en okonomiyaki (hartige omelet met kool). Inspiratie opdoen? Breng een bezoekje aan het Food Theater voor demonstraties zoals o.a. het maken van de strakste sushirol.

Controller in de aanslag!
Is je hand bijna vergroeid met je controller? Dan is de Gaming Area dé plek voor jou. Daag jezelf uit tijdens één van de toernooien, zoals die van Super Mario Bros. Ultimate, en strijd mee voor te gekke prijzen. Ook voor beginnende spelers is het goed vertoeven in de gaming area. Zo kan je naar hartelust gamen met familie en vrienden in de Free to Play area of aanschuiven bij de bekende role-playing game Dungeons & Dragons, dat volledig in het teken staat van de Aziatische wereld.

En er is nog veel meer
Dit is the place to be voor anime en manga liefhebbers. Ontmoet je favoriete manga artiesten, anime-stemacteurs en influencers in de Guest Square. Getalenteerde artiesten als Laia Lopez, die meer dan een miljoen Instagram volgers op de hoogte houdt van haar kunstwerken, en Sara Lozoya, bekend van haar eigen mangareeks ‘Flashlight’, nemen plaats achter de signeertafels. Je kunt er ook langs het Cosplay Village, waar tien professionele cosplayers aanwezig zijn. Daar gaan zij met hun fans op de foto en geven diverse panels met handige cosplay tips.

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top