Scott Burns a.k.a Bowser komt naar Heroes Made in Asia!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Scott Burns a.k.a Bowser komt naar Heroes Made in Asia! In 2002 huurde Nintendo Scott in om de allereerste Engelse stem voor Bowser in te spreken. Zo sprak hij de afgelopen jaren de stem in van Bowser in verschillende Mario games.

Scott Burns eerste stemacteerervaring bestond uit het proberen zijn plastic speelgoed “Fred Flintstone” te laten praten. Bij gebrek aan Yabba-Dabba, maar met een overvloed aan Doo, ontwikkelde Scott zijn voorliefde voor stemacteren en uiteindelijk werden personages een vast onderdeel van zijn ontluikende ochtendradiocarrière. Toen de grafische technologie van videogames begin jaren negentig vooruitging, werd Scott aangetrokken om stemmen te verzorgen voor ontwikkelaar Humongous Entertainment uit Seattle, waar hij de stem werd van Fatty Bear en andere personages in titels voor Putt-Putt, Freddi Fish, Pajama Sam en Spy Fox.

Gedurende deze periode speelde Burns ook volwassen personages en monsters voor interactieve games, waaronder Monolith’s veelgeprezen “The Operative: No One Lives Forever” en Tron 2.0, Blood II: The Chosen, Police Quest: SWAT 2, TERA en F.E.A.R.2: Project Origin. In 2002 huurde Nintendo Scott in om de allereerste Engelse “spreekstem” voor Bowser te verzorgen bij de release van “Super Mario Sunshine,” (een actie die hem overigens een vaste plaats gaf in de zalen van “Hero” met zijn toen 12-jarige zoon Austin. [Leuk weetje: Burns’ dochter Haley werd later ingehuurd om Plum te spelen in een Mario Golf spel!]

Vandaag de dag verdiept Scott zich nog steeds in voice-over. Hij levert personages voor radiospots, vertelt voor bedrijven en zingt zelfs als de oren goed dicht zitten. Zijn functie als Audio Production Manager voor een reclamebureau in het noordwesten van de VS biedt nog meer mogelijkheden om zijn passie voor stemmenwerk uit te oefenen, aangezien hij dagelijks commercials cast, regisseert, opneemt en produceert.

Haal jouw Special Guest tickets in onze nieuwe app of via de webshop

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top