Wat is de Gaming Metaverse?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Virtual Reality wordt steeds aantrekkelijker voor de gaming community. De technologie plaatst je in een buitenaardse setting, waardoor je vaak nieuwe werelden kunt verkennen en nieuwe personages kunt ontmoeten.

Virtuele werelden zoals in Second Life of WoW stellen mensen in staat om online games te spelen, maar het evolueert langzaam naar de echte wereld. Alleen al in de afgelopen twee jaar hebben startups zoals TranQool virtual reality-systemen gelanceerd met ruimtelijke navigatie en andere geavanceerde spelmogelijkheden. De metaverse is een enorme investering door enkele van de grootste bedrijven ter wereld, zoals Facebook, Google en Microsoft. Gaming Metaverse gebruikt virtual reality om echte free-roaming-ervaringen mogelijk te maken. Games zullen volledig worden gekenmerkt, in termen van speelmogelijkheden, community-functies, enz.

Phil Harrison, Microsoft’s Head of Global Gaming, zei op de VR Gaming & Entertainment Summit (VRGEAS) dat het de wens van Games Studio was om een ​​game-ecosysteem te bouwen, niet alleen voor Virtual Reality, maar voor een breed publiek aan gamers. Hij benadrukte dat het creëren van een gaming-ecosysteem niet alleen de spelprestaties en het product op de pc zou verbeteren, maar ook voor mobiel. Voor Harrison gaan games niet alleen over het maken van content voor gamingplatforms. Het gaat om het maken van content voor gamingplatforms die de hele ervaring zo rijk maken dat deze op alle schermen kan worden ervaren, ook op mobiel.

More to explorer

Cosplay Judge announcement: moemoefever

”Ik doe al meer dan 10 jaar aan Cosplay, en ik vertegenwoordig Finland dit jaar voor World Cosplay Summit samen met mijn partner. Ik ben naaister en ontwerper van beroep en Cosplays maken van tweedehands materialen is mijn favoriete bezigheid!”

Cosplay Judge announcement: Pinyamiu

”Als ik Cosplay wedstrijden beoordeel, let ik op het materiaal, de naden en de pasvorm. Ik doe aan Cosplay sinds ik een tiener was en heb zelfs verschillende Cosplay wedstrijden gewonnen en Finland vertegenwoordigd over de hele wereld!”

Cosplay Judge announcement: Chris Minney

Chris Minney documenteert zijn anime geïnspireerde leven op social media. Hij heeft maar liefst 170k+ volgers. Hij staat ook bekend als de anime fitnesscoach! Zijn gebruikersnaam ‘Be More Shonen’ is een mantra voor anime fans, een mantra die de epische anime verhalen belichaamt waar we allemaal van houden.

Scroll naar top


De reguliere tickets van Heroes Made in Asia zijn uitverkocht!

Op vrijdag 24 maart om 12:00 uur gaan de late tickets in de verkoop. Klik op de onderstaande buttons voor meer info over de ticketverkoop of schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de tickets live zijn!