De K-wave, hoe de Koreaanse pop cultuur een hit werd in het westen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
De K-wave, K-pop en K-drama zijn een groot succes geworden in het westen. Toch zijn er maar weinig plaatsen waar je de Koreaanse pop cultuur kan ervaren, gelukkig brengt Heroes made in Asia de Koreaanse cultuur naar jou in Nederland.
Het is niet langer te ontkennen. Koreaanse popcultuur heeft in de laatste jaren in het westen een enorme groei doorgemaakt. Het is zelfs zo groot geworden dat het een eigen term heeft gekregen, de K-wave. Het begon allemaal bij de grote K-pop groepen zoals BTS en BLACPINK, die sommige van Europa’s grootse locaties wisten te vullen.  Zo ook hier in Nederland. In 2018 vulde BTS het hele Ziggo dome in maar 30 minuten en dit met bovengemiddelde ticket prijzen. Dit is een prestatie waar vele artiesten slechts van kunnen dromen.
Het zijn echter niet alleen de K-pop bands die hun stempel op de westerse markt zetten, ten slotte heeft bijna iedereen die tijd op het internet spendeert wel een iets gehoord over Squid game. De Netflix show die zich zelf het onderwerp van het zag worden. Het werd zo’n besproken topic op het internet dat het bijna onmogelijk werd om de show spoiler vrij te bekijken. Het K-drama success stopte niet bij squid game. Kort na squid game gaf Netflix nog een paar K-dramas uit, waaronder hellbound and all of us are dead. Twee series die net als Squid game grote hits werden in het westen.
De vraag is nu wat voor een impact zullen deze K-dramas gaan hebben in de westerse wereld. Is het westen een vraag naar de Koreaanse film stijl aan het ontwikkelen? Of is het westen simpel weg geïnteresseerd in het kijken van de beste series ongeacht waar ze vandaan komen. Natuurlijk, het antwoord is niet volledig het een of het ander. Er zullen al genoeg mensen zijn geweest, die na het afkijken van squid game, naar het internet zijn gegaan met de vraag: welke K-drama moet ik als volgende kijken?. Wie weet ben jij zelfs een van die mensen.
Op heroes made in Asia vind je van alles van Koreaans eten tot K-pop dance workshops! En dit allemaal samen met mensen met dezelfde hobby’s. Wie weet vind je zelfs eindelijk een persoon die eindelijk wel inziet dat Jungkook de beste BTS bandmember is. Eén ding is zeker als je niet genoeg kan krijgen van Koreaanse Cultuur, zorg dan dat je onze website en sociale media goed in de gaten houd voor meer informatie over ons event.  

Ontdek meer

De oude tempels van Angkor Wat in Cambodja: Travel tips

Angkor Wat, gelegen in het hart van Cambodja, is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende archeologische sites ter wereld. Deze eeuwenoude tempelcomplexen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Khmer-rijk in de 12e eeuw. We geven je graag wat tips voor jouw bezoek.

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Scroll naar top