De K-wave, hoe de Koreaanse pop cultuur een hit werd in het westen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
De K-wave, K-pop en K-drama zijn een groot succes geworden in het westen. Toch zijn er maar weinig plaatsen waar je de Koreaanse pop cultuur kan ervaren, gelukkig brengt Heroes made in Asia de Koreaanse cultuur naar jou in Nederland.
Het is niet langer te ontkennen. Koreaanse popcultuur heeft in de laatste jaren in het westen een enorme groei doorgemaakt. Het is zelfs zo groot geworden dat het een eigen term heeft gekregen, de K-wave. Het begon allemaal bij de grote K-pop groepen zoals BTS en BLACPINK, die sommige van Europa’s grootse locaties wisten te vullen.  Zo ook hier in Nederland. In 2018 vulde BTS het hele Ziggo dome in maar 30 minuten en dit met bovengemiddelde ticket prijzen. Dit is een prestatie waar vele artiesten slechts van kunnen dromen.
Het zijn echter niet alleen de K-pop bands die hun stempel op de westerse markt zetten, ten slotte heeft bijna iedereen die tijd op het internet spendeert wel een iets gehoord over Squid game. De Netflix show die zich zelf het onderwerp van het zag worden. Het werd zo’n besproken topic op het internet dat het bijna onmogelijk werd om de show spoiler vrij te bekijken. Het K-drama success stopte niet bij squid game. Kort na squid game gaf Netflix nog een paar K-dramas uit, waaronder hellbound and all of us are dead. Twee series die net als Squid game grote hits werden in het westen.
De vraag is nu wat voor een impact zullen deze K-dramas gaan hebben in de westerse wereld. Is het westen een vraag naar de Koreaanse film stijl aan het ontwikkelen? Of is het westen simpel weg geïnteresseerd in het kijken van de beste series ongeacht waar ze vandaan komen. Natuurlijk, het antwoord is niet volledig het een of het ander. Er zullen al genoeg mensen zijn geweest, die na het afkijken van squid game, naar het internet zijn gegaan met de vraag: welke K-drama moet ik als volgende kijken?. Wie weet ben jij zelfs een van die mensen.
Op heroes made in Asia vind je van alles van Koreaans eten tot K-pop dance workshops! En dit allemaal samen met mensen met dezelfde hobby’s. Wie weet vind je zelfs eindelijk een persoon die eindelijk wel inziet dat Jungkook de beste BTS bandmember is. Eén ding is zeker als je niet genoeg kan krijgen van Koreaanse Cultuur, zorg dan dat je onze website en sociale media goed in de gaten houd voor meer informatie over ons event.  

More to explorer

Cosplay Judge announcement: moemoefever

”Ik doe al meer dan 10 jaar aan Cosplay, en ik vertegenwoordig Finland dit jaar voor World Cosplay Summit samen met mijn partner. Ik ben naaister en ontwerper van beroep en Cosplays maken van tweedehands materialen is mijn favoriete bezigheid!”

Cosplay Judge announcement: Pinyamiu

”Als ik Cosplay wedstrijden beoordeel, let ik op het materiaal, de naden en de pasvorm. Ik doe aan Cosplay sinds ik een tiener was en heb zelfs verschillende Cosplay wedstrijden gewonnen en Finland vertegenwoordigd over de hele wereld!”

Cosplay Judge announcement: Chris Minney

Chris Minney documenteert zijn anime geïnspireerde leven op social media. Hij heeft maar liefst 170k+ volgers. Hij staat ook bekend als de anime fitnesscoach! Zijn gebruikersnaam ‘Be More Shonen’ is een mantra voor anime fans, een mantra die de epische anime verhalen belichaamt waar we allemaal van houden.

Scroll naar top


De reguliere tickets van Heroes Made in Asia zijn uitverkocht!

Op vrijdag 24 maart om 12:00 uur gaan de late tickets in de verkoop. Klik op de onderstaande buttons voor meer info over de ticketverkoop of schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de tickets live zijn!