10 indie games voor Nintendo Switch die je gespeeld moet hebben!

Facebook
Twitter
LinkedIn

De consoles van Nintendo lenen zich perfect voor indie games! Indie games zijn van makers die wel heel creatief en vernieuwend zijn, ook laten ze zien dat je geen miljoenen nodig hebt om een goede game uit te brengen.

Nintendo is ook erg vernieuwend, Mario 64 en The Ocarina Of Time waren echt iets nieuws toen ze net uit kwamen. De Switch is ook een erg vernieuwende console en daarom is het geweldig om hier indie games op te spelen. Hier volgt een lijst van 10 must played indie games voor de switch!

 

Stardew Valley

Laten we maar gewoon beginnen met de meest bekende: Stardew Valley!

Stardew Valley is begonnen als een alternatief voor Harvest Moon, sinds dit spel niet meer is wat het ooit was! De makers willen zoveel mogelijk het gevoel geven van de eerste Harvest Moon maar met wat extra toevoegingen.

In Stardew Valley erf je de oude boerderij van je opa en met een klein beetje geld begin je je nieuwe leven als boer(in). Je moet je boerderij managen, je kan dingen maken, gesprekken voeren met de bewoners en tegen monsters vechten in de dungeons.

Stardew Valley wordt gezien als een Endless RPG en je kan het met 3 anderen spelen of in je eentje!

 

Undertale

Je hebt ook vast wel eens over Undertale gehoord. Deze game heeft al 3 gaming awards gewonnen en heeft ook veel nominaties op zijn naam staan!

Undertale verrast zelfs de meest ervaren gamers met veel humor, muziek die bestaat uit oude game muziek en je hoeft niet per se te vechten om verder te komen in het verhaal! Undertale is een RPG die heel erg lijkt op de oude Super Nintendo games.

 

Hades

In Hades is het jouw doel om je een weg uit de Griekse onderwereld te vechten. Het is echter bijna een gewoonte om elke keer weer dood te gaan en vanaf het begin weer te starten. Het is de bedoeling dat je een goede band opbouwt met de NPC’s want zij onthouden al jouw pogingen en op die manier kan je nieuwe krachten en items vrijspelen.

Als jij van actie RPG’s houdt dan moet je deze ook zeker proberen!

 

Gris

Video games kunnen een stukje kunst zijn en Gris is hier een goed voorbeeld van! Gris is een puzzle game waarin je niet zozeer hoef te vechten, ja er zijn wel battles maar het is hierin de bedoeling dat je de tegenstander te slim af bent.

Gris is een onderdeel van rouw die je ontdekt en de game is ontworpen vanuit symbolisme. De muziek en het watercolor design van de game geven je een relaxte ervaring. Je hoeft bijna alleen maar te genieten!

 

The Touryst

The Touryst is een voxel-built indie game en nog redelijk nieuw aangezien hij in November 2021 is uitgekomen. Als je van relaxte en lichte spellen houdt is deze echt iets voor jou!

Je rent over een aantal kleine eilanden om puzzels op te lossen en side-quests uit te voeren, allemaal om een mystery op te lossen!

 

Katana Zero

Hou je van snelle games? Dan moet je Katana Zero eens proberen! Het uitdagende in dit spel is dat alles je in een keer kan doden. Je rent en vecht je een weg door elk level!

De basis van de gameplay is een 2D action-platformer maar wij denken dat je dit spel gewoon moet spelen en ervaren!

 

Risk Of Rain 2

Hou je van een uitdaging? Probeer Risk of Rain 2! Het spel is in een mooie, meer realistische, 3D wereld geplaatst in vergelijking met zijn voorganger. Net als in de eerste Risk of Rain moet je ontsnappen van een planeet bewoond door aliens.

Deze aliens zijn goed in staat je in een slag te doden. In het spel kan je veel items verzamelen en zijn er verschillende klassen. Zelfs als je de eindbaas hebt verslagen kan je verder om te kijken hoelang je het overleefd.

 

Cuphead

Misschien ben je wel eens stukken van deze game op internet tegengekomen, de release van deze game was in 2017 maar hij is inmiddels ook op de switch te spelen!

Cuphead ziet eruit als een animatie uit 1930 en daarom uniek in zijn design! Het wordt omschreven als een ren en schiet spel wat zich voornamelijk focust op boss battles. Je speelt cuphead of Mugman en in een wereld die niet logisch is. Je leert nieuwe aanvallen en krijgt nieuwe wapens door het spel zodat je de tegenstanders kan verslaan en je schuld bij de duivel kan afbetalen.

 

Cozy Grove

Ben je dol op Animal Crossing maar toch toe aan iets nieuws? Cozy Grove heeft veel weg van Animal Crossing: New Horizons. Je bent gestrand op een eiland die wordt bewoont door geesten beren, ja dat lees je goed, en ze zijn bovendien heel schattig.

Je kunt de beren helpen, bomen en bloemen planten, vissen, je kampeerterrein mooi maken, noem het maar op! Je wordt redelijk vrijgelaten in dit spel maar er is wel een doel! Het doel is je schip repareren en naar huis gaan maar dat vergeet je snel! Zodat je het spel niet te snel uitspeelt krijg je per dag maar een aantal opdrachten.

 

Ori and the blind forest

We eindigen met nog een mooi en al bekend voorbeeld van een Indie game: Ori and the Blind Forest.

Ori is een platformer game die niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk is. Net als Gris is deze game prachtig vormgegeven en een stukje kunst!

Het bos van Nibel is stervende en Ori moet het bos redden en het licht terugbrengen!

Ontdek meer

Onze Top 10 Favoriete Aziatische Restaurants

Nederland staat bekend om zijn diverse culinaire scene, en Aziatische keukens hebben hierin een belangrijke plaats veroverd. Wij hebben 10 restaurant uitgekozen die je zeker eens is moet uitproberen!

Reizen naar Indonesië: Welk Seizoen Past het Beste bij Jou?

Indonesië, met zijn prachtige stranden, weelderige jungles, en rijke cultuur, is een droombestemming voor veel reizigers over de hele wereld. Maar wanneer is de beste tijd om dit diverse en adembenemende land te bezoeken? Het antwoord hangt grotendeels af van jouw persoonlijke voorkeuren en de activiteiten die je in gedachten hebt, want Indonesië heeft het hele jaar door voor elk wat wils.

Scroll naar top