10 indie games voor Nintendo Switch die je gespeeld moet hebben!

Facebook
Twitter
LinkedIn

De consoles van Nintendo lenen zich perfect voor indie games! Indie games zijn van makers die wel heel creatief en vernieuwend zijn, ook laten ze zien dat je geen miljoenen nodig hebt om een goede game uit te brengen.

Nintendo is ook erg vernieuwend, Mario 64 en The Ocarina Of Time waren echt iets nieuws toen ze net uit kwamen. De Switch is ook een erg vernieuwende console en daarom is het geweldig om hier indie games op te spelen. Hier volgt een lijst van 10 must played indie games voor de switch!

 

Stardew Valley

Laten we maar gewoon beginnen met de meest bekende: Stardew Valley!

Stardew Valley is begonnen als een alternatief voor Harvest Moon, sinds dit spel niet meer is wat het ooit was! De makers willen zoveel mogelijk het gevoel geven van de eerste Harvest Moon maar met wat extra toevoegingen.

In Stardew Valley erf je de oude boerderij van je opa en met een klein beetje geld begin je je nieuwe leven als boer(in). Je moet je boerderij managen, je kan dingen maken, gesprekken voeren met de bewoners en tegen monsters vechten in de dungeons.

Stardew Valley wordt gezien als een Endless RPG en je kan het met 3 anderen spelen of in je eentje!

 

Undertale

Je hebt ook vast wel eens over Undertale gehoord. Deze game heeft al 3 gaming awards gewonnen en heeft ook veel nominaties op zijn naam staan!

Undertale verrast zelfs de meest ervaren gamers met veel humor, muziek die bestaat uit oude game muziek en je hoeft niet per se te vechten om verder te komen in het verhaal! Undertale is een RPG die heel erg lijkt op de oude Super Nintendo games.

 

Hades

In Hades is het jouw doel om je een weg uit de Griekse onderwereld te vechten. Het is echter bijna een gewoonte om elke keer weer dood te gaan en vanaf het begin weer te starten. Het is de bedoeling dat je een goede band opbouwt met de NPC’s want zij onthouden al jouw pogingen en op die manier kan je nieuwe krachten en items vrijspelen.

Als jij van actie RPG’s houdt dan moet je deze ook zeker proberen!

 

Gris

Video games kunnen een stukje kunst zijn en Gris is hier een goed voorbeeld van! Gris is een puzzle game waarin je niet zozeer hoef te vechten, ja er zijn wel battles maar het is hierin de bedoeling dat je de tegenstander te slim af bent.

Gris is een onderdeel van rouw die je ontdekt en de game is ontworpen vanuit symbolisme. De muziek en het watercolor design van de game geven je een relaxte ervaring. Je hoeft bijna alleen maar te genieten!

 

The Touryst

The Touryst is een voxel-built indie game en nog redelijk nieuw aangezien hij in November 2021 is uitgekomen. Als je van relaxte en lichte spellen houdt is deze echt iets voor jou!

Je rent over een aantal kleine eilanden om puzzels op te lossen en side-quests uit te voeren, allemaal om een mystery op te lossen!

 

Katana Zero

Hou je van snelle games? Dan moet je Katana Zero eens proberen! Het uitdagende in dit spel is dat alles je in een keer kan doden. Je rent en vecht je een weg door elk level!

De basis van de gameplay is een 2D action-platformer maar wij denken dat je dit spel gewoon moet spelen en ervaren!

 

Risk Of Rain 2

Hou je van een uitdaging? Probeer Risk of Rain 2! Het spel is in een mooie, meer realistische, 3D wereld geplaatst in vergelijking met zijn voorganger. Net als in de eerste Risk of Rain moet je ontsnappen van een planeet bewoond door aliens.

Deze aliens zijn goed in staat je in een slag te doden. In het spel kan je veel items verzamelen en zijn er verschillende klassen. Zelfs als je de eindbaas hebt verslagen kan je verder om te kijken hoelang je het overleefd.

 

Cuphead

Misschien ben je wel eens stukken van deze game op internet tegengekomen, de release van deze game was in 2017 maar hij is inmiddels ook op de switch te spelen!

Cuphead ziet eruit als een animatie uit 1930 en daarom uniek in zijn design! Het wordt omschreven als een ren en schiet spel wat zich voornamelijk focust op boss battles. Je speelt cuphead of Mugman en in een wereld die niet logisch is. Je leert nieuwe aanvallen en krijgt nieuwe wapens door het spel zodat je de tegenstanders kan verslaan en je schuld bij de duivel kan afbetalen.

 

Cozy Grove

Ben je dol op Animal Crossing maar toch toe aan iets nieuws? Cozy Grove heeft veel weg van Animal Crossing: New Horizons. Je bent gestrand op een eiland die wordt bewoont door geesten beren, ja dat lees je goed, en ze zijn bovendien heel schattig.

Je kunt de beren helpen, bomen en bloemen planten, vissen, je kampeerterrein mooi maken, noem het maar op! Je wordt redelijk vrijgelaten in dit spel maar er is wel een doel! Het doel is je schip repareren en naar huis gaan maar dat vergeet je snel! Zodat je het spel niet te snel uitspeelt krijg je per dag maar een aantal opdrachten.

 

Ori and the blind forest

We eindigen met nog een mooi en al bekend voorbeeld van een Indie game: Ori and the Blind Forest.

Ori is een platformer game die niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk is. Net als Gris is deze game prachtig vormgegeven en een stukje kunst!

Het bos van Nibel is stervende en Ori moet het bos redden en het licht terugbrengen!

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top