Food Friday – Thaise viskoekjes met dipsaus

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ben je er klaar voor om wat tijd in de keuken te spenderen om deze heerlijke Thaise viskoekjes te maken? 

Deze viskoekjes zijn gemakkelijk om te maken en een gemakkelijke manier om indruk te maken op je vrienden, familie of je relatie. Combineer ze met rijst en groenten voor het avondeten of gewoon alleen met de dipsaus samen als snack In de avond!

Ingrediënten:

Dipsaus

120 ml water
4 el witte azijn
70 g witte suiker
2 el Thaise vissaus
1/4 komkommer alleen het vruchtvlees in blokjes.
1 grote rode peper fijngehakt
2 el gebrande pinda’s fijngehakt

 

Viskoekjes

500 g stevige witte vis filets, grof gehakt
1,5 el Thaise Rode Curry pasta
1,5 el Thaise vissaus
1 ei
Broodkruimels
1 rode ui Fijngehakt
Sperziebonen fijngehakt
Twee partjes citroen

Recept

Dipsaus

1. Doe het water, de azijn en de suiker in een steelpannetje. Laat op laag vuur onder af en toe roeren pruttelen tot de suiker is opgelost, voor ongeveer 5 minuten. Draai het vuur hoger en laat het mengsel een minuut of 5 inkoken tot het enigszins stroperig is.
2. Doe het Ingekookte vocht in een kleine kom. Voeg de vissaus, komkommer, rode peper en pinda’s toe. Roer alles goed door elkaar en zet weg om af te koelen.

Viskoekjes
1. Maal de vis, currypasta, broodkruimels en het ei in een blender of met de staafmixer tot een soepele massa.
2. Doe het vis mengsel in een middelgrote kom. Roer de rode ui en de sperziebonen erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Kneed het vis mengsel tot 16 even grote viskoekjes.
3. Doe een laag van 2,5 cm olie in een wok of koekenpan en verhit op hoog halfhoog vuur tot 190 graden. Als je geen frituur thermometer hebt, kun je met een klein stukje brood kijken of de olie heet genoeg is. Als het brood meteen komt boven drijven en goudbruin begint te kleuren is de olie klaar voor gebruik.
4. Bak de viskoekjes in porties gaar en goudbruin (4 à 5 minuten per portie). Laten uitlekken op keukenpapier.
5. Dien de viskoekjes warm op met de dipsaus, lenteui en citroenpartjes.

More to explorer

Scroll naar top