Food Friday – Thaise viskoekjes met dipsaus

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ben je er klaar voor om wat tijd in de keuken te spenderen om deze heerlijke Thaise viskoekjes te maken? 

Deze viskoekjes zijn gemakkelijk om te maken en een gemakkelijke manier om indruk te maken op je vrienden, familie of je relatie. Combineer ze met rijst en groenten voor het avondeten of gewoon alleen met de dipsaus samen als snack In de avond!

Ingrediënten:

Dipsaus

120 ml water
4 el witte azijn
70 g witte suiker
2 el Thaise vissaus
1/4 komkommer alleen het vruchtvlees in blokjes.
1 grote rode peper fijngehakt
2 el gebrande pinda’s fijngehakt

 

Viskoekjes

500 g stevige witte vis filets, grof gehakt
1,5 el Thaise Rode Curry pasta
1,5 el Thaise vissaus
1 ei
Broodkruimels
1 rode ui Fijngehakt
Sperziebonen fijngehakt
Twee partjes citroen

Recept

Dipsaus

1. Doe het water, de azijn en de suiker in een steelpannetje. Laat op laag vuur onder af en toe roeren pruttelen tot de suiker is opgelost, voor ongeveer 5 minuten. Draai het vuur hoger en laat het mengsel een minuut of 5 inkoken tot het enigszins stroperig is.
2. Doe het Ingekookte vocht in een kleine kom. Voeg de vissaus, komkommer, rode peper en pinda’s toe. Roer alles goed door elkaar en zet weg om af te koelen.

Viskoekjes
1. Maal de vis, currypasta, broodkruimels en het ei in een blender of met de staafmixer tot een soepele massa.
2. Doe het vis mengsel in een middelgrote kom. Roer de rode ui en de sperziebonen erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Kneed het vis mengsel tot 16 even grote viskoekjes.
3. Doe een laag van 2,5 cm olie in een wok of koekenpan en verhit op hoog halfhoog vuur tot 190 graden. Als je geen frituur thermometer hebt, kun je met een klein stukje brood kijken of de olie heet genoeg is. Als het brood meteen komt boven drijven en goudbruin begint te kleuren is de olie klaar voor gebruik.
4. Bak de viskoekjes in porties gaar en goudbruin (4 à 5 minuten per portie). Laten uitlekken op keukenpapier.
5. Dien de viskoekjes warm op met de dipsaus, lenteui en citroenpartjes.

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top