Food Friday – Rilakkuma Bento Box

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vandaag laten we je zien hoe je deze extra schattige Rilakkuma Bento Box maakt. Het is een erg lekkere en creatieve manier om je lunch in te pakken. Neem het met je mee naar werk of school om je dag extra op te fleuren. Het is ook een fijne manier om te laten zien dat je om een ander geeft om een Bento Box aan iemand mee te geven.

Maar wat is een Bento Box? Een Bento is een maaltijd die veel voorkomt in Japan. Men kan ze in vele winkels kopen, maar veel mensen maken ze thuis, en nemen ze mee naar school/werk. Een traditionele bento bestaat meestal uit rijst, vis/vlees en groenten. In Japan is het heel normaal om veel tijd in de bento’s te steken. Veel ouders hebben een heel sterke competitie onder elkaar om hun kind de mooiste bento mee te geven naar school.

Als een Bento Box een specifiek karakter/thema laat zien, dan heet het een Kyaraben. Kyaraben is vaak met eten ingericht om op mensen te lijken, personages uit populaire media, dieren en planten. En voor vandaag namen we Rilakkuma als voorbeeld om na te maken voor deze Kyaraben. Rilakkuma (リ ラ ッ ク マ, Rirakkuma) is een fictief personage geproduceerd door het Japanse bedrijf San-X en gemaakt door Aki Kondo. ​Na de lancering van het personage in 2003 is Rilakkuma te zien op briefpapier en handelswaar gemaakt door San-X, evenals verschillende samenwerkingscafés.

Dus laat je creativiteit maar aanwakkeren en maak deze gezonde en vrolijke lunch samen met ons om het nieuwe jaar goed te beginnen!

 

Ingredienten:

 

Rilakkuma

250 gr sushi rijst

1 vel sushi Nori

Eetlepel ketchup

2 eetlepels rijstazijn

2 theelepels suiker

1 theelepel zout

Een plak kaas

 

Salade

Ijsbergsla

4 cherrytomaatjes

Gekookt ei

Dressing naar keuze

 

Overig

Vul je bento box aan met dingen die je zelf lekker vind. Denk hierbij aan vers fruit, noten of groenten! En je kunt natuurlijk een nieuwe Bento Box kopen, je eigen lunchbox of een plastic bakje gebruiken om de Bent in te maken.

We raden aan om leuke Bento accesoires te kopen om je Bento Box mee op te fleuren. Alle gebruikte materialen uit deze video komen van HappyBento.nl.

 

Als je alle ingrediënten en benodigdheden in huis hebt, kijk dan het filmpje om te beginnen.

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top