DIY Papieren Strik

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deze feestelijke DIY Friday gaat over hoe je een makkelijke papieren strik kan vouwen. Dit strikje kan je vervolgens op een cadeautje plakken of gebruiken om het huis mee te decoreren!

Hoewel het niet erg gebruikelijk is om elkaar cadeautjes te geven met Oud en Nieuw, dit is het wel met het Chinees Nieuwjaar! Het Chinese Nieuwjaarsfeest vindt later plaats dan die van ons, op de eerste dag van februari 2022. Het Chinese Nieuwjaarsfeest is een feest waarbij het gaat om geven, of dat nou in de vorm is van een traditioneel rood pakket gevuld met geld (红包 hóngbāo); of in de vorm van andere cadeautjes.

Er zijn wat ongeschreven regels die gelden tijdens het Chinese Nieuwjaarsfeest met het ontvangen en geven van cadeautjes. Bijvoorbeeld, het is het beste om je cadeau in de kleuren rood, geel en goud in te pakken, omdat dit staat voor welvaart en rijkdom. Het wordt ook geadviseerd om een cadeau met beide handen aan te pakken, omdat dat laat zien dat je respect hebt voor de gever van het cadeau en dat je het cadeau waardeert.

Wij kunnen een voorbeeld nemen aan het Chinese Nieuwjaarsfeest waarbij cadeautjes worden uitgedeeld. Geef anderen waarom je iets geeft een cadeautje op oudjaarsavond en plak het schattige strikje er bovenop om het af te maken! Kijk naar de video hieronder om te zien hoe je eentje zelf kunt vouwen.

 

Gelukkig Nieuwjaar!

Ontdek meer

Scroll naar top