DIY origami Pikachu

Facebook
Twitter
LinkedIn
20211126_105136

Vandaag op DIY Friday zullen we je uitleggen hoe je een origami Pikachu kunt vouwen! Iedereen kent en houdt van dit schattige personage uit Pokemon en dat is waarom Pikachu uitermate geschikt is om als origami figuur te vouwen.

Het ontstaan van origami is moeilijk terug te vinden in de geschiedenis. Wat we wel weten is dat origami volgde na de uitvinding van papier en dat het het resultaat was van dat papier meer werd gebruikt in de samenleving. Opzichzelfstaande papier vouw tradities zijn ontstaan in Oost-Azië, maar het is lastig te zeggen of deze tradities een gezamenlijke origine hadden of dat ze allemaal apart van elkaar zijn ontstaan.
Het japanse woord ‘origami” bestaat uit twee kleinere Japanse woorden: “ori”, wat vouwen betekent en “kami” wat papier betekent.
Dus laten we beginnen met het vouwen van papier vandaag! Je hebt niet veel spullen nodig om origami te maken en deze Pikachu is ook snel gevouwen. Dus trommel al je vrienden en familie bij elkaar en ga samen aan de slag met deze DIY!

Benodigdheden

Vierkant geel papier

Zwarte en rode marker stiften

Optioneel: Plakband

Stap voor stap

  1. Leg het vel papier op een gladde ondergrond en vouw het doormidden naar beneden.
  2. Pak nu de twee buitenste punten en vouw ze beiden naar het midden zoals je hier kunt zien.
  3. Pak de twee flapjes die je net gevouwen hebt en vouw ze schuin naar boven.
  4. Pak de onderste flap en vouw deze naar boven. Het zou perfect horizontaal moeten zijn en de bovenste puntjes moeten goed op elkaar aansluiten.
  5. Draai het geheel om. Vouw de buitenste puntjes scheen beetje schuin naar binnen.
  6. Doe hetzelfde met de onderste flap als wat je met de andere flap bij stap 5 gedaan hebt.
  7. Als je het bovenste puntje nu naar beneden vouwt, dan krijgt het schattige kopje van Pikachu vorm!
  8. Optioneel: je kan het bovenste puntje ook vast tapen als deze niet goed naar beneden blijft zitten.
  9. Daar het om en nu is het tijd voor het leuke deel…decoreer het gezicht met de stiften!

En je DIY is nu klaar! Probeer verschillende gezichtsuitdrukkingen en ontwerpen uit. Daar komt bij dat je deze origami Pikachu voor van alles kunt gebruiken. Gebruik het als boekenlegger, klein hoedje of gewoon als handpoppetje.

“Pika Pika!” (veel plezier!)

Stap 1
20211126_104155
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top