Dojo Yushinkan provides iado and Kendo workshops at Heroes Made in Asia

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het programma van Heroes Made in Asia begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag mogen wij al een hele gave workshop bekend maken. Namelijk, de Utrechtse dojo Yushinkan! Hier kan je lezen wie ze zijn en wat je van ze kan verwachten op het event.

De Utrechtse club beoefend twee budo disciplines: iaido en kendo. Tijdens dit geweldige evenement kan jij kennismaken met beide budo. Kom kijken naar de demonstraties en misschien durf je zelfs mee te doen met de workshops. Ga jij voor het traditionele iaido waarbij er echte katana worden gebruikt? Of ga je voor kendo waarbij er een bogu (harnas) wordt gebruikt? Of gewoon beiden!

Iaido is de kunst van het vloeiend trekken van het zwaard. Beginners trainen met bokken (een houten oefenzwaard), na enkele jaren trainen wordt de bokken vervangen door een iaito (een metalen oefenzwaard, niet scherp) en uiteindelijk wordt er zelfs getraind met een shinken (een echt zwaard, soms honderden jaren oud en vlijmscherp). Bij de iaido workshop ga je aan de slag met een bokken en aan het einde van de workshop ken je een volledige kata (gevechtsvorm).

Kendo is het beste te vergelijken met het Europese schermen. Er worden shinai (bamboe oefenzwaarden) gebruikt en tijdens wedstrijden is het de bedoeling dat er punten gescoord worden door elkaar te raken op de men (hoofd), do (buik) of kote (polsen). Daarbij zijn de kendoka uiteraard beschermd door een bogu (harnas). Bij de kendo workshop gebruik je een shinai. Wees niet bang, de enige mensen die geraakt worden zijn onze dojoleden in harnas. Jij bent degene die de klappen uitdeelt.

Willen jullie dit ook niet missen op Heroes Made in Asia? Klik dan op de onderstaande button om een ticket te kopen!

Ontdek meer

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Ontdek de gloednieuwe Disney+ Original Serie Shōgun

FX’s Shōgun, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Clavell, speelt zich af in het Japan van het jaar 1600, vlak voor de start van een grote burgeroorloog. Producent Hiroyuki Sanada schittert als Lord Yoshii Toranaga.

Scroll naar top