Dojo Yushinkan provides iado and Kendo workshops at Heroes Made in Asia

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het programma van Heroes Made in Asia begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag mogen wij al een hele gave workshop bekend maken. Namelijk, de Utrechtse dojo Yushinkan! Hier kan je lezen wie ze zijn en wat je van ze kan verwachten op het event.

De Utrechtse club beoefend twee budo disciplines: iaido en kendo. Tijdens dit geweldige evenement kan jij kennismaken met beide budo. Kom kijken naar de demonstraties en misschien durf je zelfs mee te doen met de workshops. Ga jij voor het traditionele iaido waarbij er echte katana worden gebruikt? Of ga je voor kendo waarbij er een bogu (harnas) wordt gebruikt? Of gewoon beiden!

Iaido is de kunst van het vloeiend trekken van het zwaard. Beginners trainen met bokken (een houten oefenzwaard), na enkele jaren trainen wordt de bokken vervangen door een iaito (een metalen oefenzwaard, niet scherp) en uiteindelijk wordt er zelfs getraind met een shinken (een echt zwaard, soms honderden jaren oud en vlijmscherp). Bij de iaido workshop ga je aan de slag met een bokken en aan het einde van de workshop ken je een volledige kata (gevechtsvorm).

Kendo is het beste te vergelijken met het Europese schermen. Er worden shinai (bamboe oefenzwaarden) gebruikt en tijdens wedstrijden is het de bedoeling dat er punten gescoord worden door elkaar te raken op de men (hoofd), do (buik) of kote (polsen). Daarbij zijn de kendoka uiteraard beschermd door een bogu (harnas). Bij de kendo workshop gebruik je een shinai. Wees niet bang, de enige mensen die geraakt worden zijn onze dojoleden in harnas. Jij bent degene die de klappen uitdeelt.

Willen jullie dit ook niet missen op Heroes Made in Asia? Klik dan op de onderstaande button om een ticket te kopen!

Ontdek meer

Venzu introduceert jullie aan onze nieuwste deelnemers

Deze week wilt Venzu jullie introduceren aan de allernieuwste deelnemers van Heroes Made in Asia in oktober. De nieuwe deelnemers zijn Anna draw stuff, Miyuuhime en Pan-tastique. In dit artikel kom je te weten wie ze zijn en wat je van ze kan verwachten op het evenement.

Venzu introduceert jullie aan onze nieuwe deelnemers

Venzu is dè mascotte van Heroes Made in Asia voor alle merchandise. Vandaag zal hij aan jullie de nieuwste deelnemers op de Asian market voorstellen. De deelnemers die besproken gaan worden zijn Cute Stuff, Kami arts en Nippon Kawaii. In dit artikel kom je te weten wie deze deelnemers zijn en wat je van ze kan verwachten op Heroes Made in Asia.

Onze favoriete Kdrama’s op Netflix

De afgelopen tijd begint Netflix steeds meer Kdrama’s aan te bieden. Wij, van Heroes Made in Asia, vonden het dus hoog tijd om onze favoriete Kdrama’s met jullie te delen. Zijn jullie het eens met onze keuze? Vertel het ons op onze sociale mediakanalen!

Scroll naar top