Artists in the spotlight: Nikki Smits

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nikki uit Rotterdam is al 2 jaar een fulltime freelance illustrator. Verder zal ze ook aanwezig zijn op de eerste editie van Heroes Made in Asia. In dit artikel zal je meer lezen over wat je van der kan verwachten, waarom ze bij de doelgroep past en wie ze is.

‘’Met mijn kunst wil ik een eigen fantasiewereld creëren. Een plek waar je wilt zijn”. Antwoorde Nikki toen we vroegen hoe ze haar kunst zou omschrijven. Al snel vervolgde ze met dat ze graag positiviteit wilde verspreiden. Ze legde dit uit door te zeggen: ‘’ De werkelijkheid kan soms saai en negatief zijn’’. Hierdoor wil ze graag dat haar kunst een plek is waar mensen kunnen ontsnappen hieraan.

Deze positieve kunst komt voort uit meerdere factoren. Toen ze jonger was keek ze altijd veel anime. Hier haalt ze dan ook veel inspiratie uit. Echter, vrij snel erna begon ze aan haar kunststudie op HKU. Hier werd de manga kunst niet geaccepteerd. Waardoor ze voornamelijk begon met het tekenen van dieren en veel nieuwe dingen heeft geprobeerd. Ze heeft dan ook nooit spijt gehad van deze jaren, omdat het haar huidige kunst extra invloeden heeft gegeven.

Na haar opleiding is ze begonnen met het maken van muziek posters voor onder andere de Melkweg en Tivoli. Echter, heeft ze uiteindelijk toch besloten om meer voor der zelf te doen. Waardoor ze een aantal jaar geleden voor der eerste keer der kunst ging verkopen op een conventie. Direct kreeg ze veel leuke en enthousiaste reacties. Ze merkte al snel op dat de doelgroep die echt bij haar kunst paste de soort tieners zijn die ze vroeger zelf ook was. Dit is ook de reden volgens Nikki waarom ze zo goed bij Heroes Made in Asia past. Namelijk, dat ze zich zo goed kan verplaatsen in de doelgroep van het evenement.

Als laatste vroegen we Nikki: ‘’ Wat kunnen de bezoeker van jou verwachten tijdens Heroes Made in Asia? Hier gaf ze aan veel originele kalenders, notitieboekjes, ansichtkaarten en stickers en natuurlijk allemaal volledig in haar stijl.

  • Instagram: @nikkismitsillustration
  • Website: https://www.nikkismits.com/
  • Webshop: https://www.etsy.com/shop/nikkismits

Ontdek meer

Scroll naar top