Artists in the spotlight: Studio Vlinderdas

Facebook
Twitter
LinkedIn

Komende weken zullen wij van Heroes Made in Asia onze artiesten op het evenement in de spotlight zetten. Deze week zijn we in gesprek gegaan met Joris Habraken van Studio Vlinderdas. Joris is momenteel een kunstenaar momenteel in opleiding op het AKV St. Joost. Met zijn enthousiaste en sociale persoonlijkheid past zijn zelfgenoemde ‘’ suikerige explosie’’ kunst volledig bij hem. In dit artikel gaan we verder kijken naar wie de persoon achter Studio Vlinderdas is, waarom hij deelneemt aan HMIA en wat jullie van hem kunnen verwachten op het evenement.

De 22-jarige Joris tekende al sinds dat hij een potlood kon vasthouden. Hierdoor was het geen verassing dat hij later een passie kreeg voor kunst. Toen hij op Heroes Dutch Comic Con door de artist Alley liep wist hij dan ook direct waar zijn dromen lagen. Als artist zijn fanart en andere producten verkopen. Hij begon hierdoor bij kleinere conventies met zijn zelfgedrukte buttons te verkopen. Echter, wist hij zijn bedrijfje snel uit te breiden naar andere producten zoals: tassen, stickers en spelbord figuren.

Een aantal jaar later kwam deze droom tot werkelijkheid. Hij zou niet alleen op Heroes Dutch Comic Con staan op de lente-editie in 2020 maar ook bij het geheel nieuwe evenement Heroes Made in Asia. Helaas zijn beide evenementen niet doorgegaan, maar met veel trots en plezier kijkt hij er naar uit om dit in 2021 op te pakken. ‘’De reden waarom ik zo goed bij Heroes Made in Asia pas is omdat ik zelf deel uitmaak van de doelgroep’’. Hij noemt dan ook dat hij erge fan is van anime en de Japanse cultuur.

Maar wat kan je verwachten als je zijn stand ziet bij HMIA? Zelf zal hij zijn kunst beschrijven als ‘’ een suikerige explosie’’. Hij zegt dan ook ‘’ Er is al genoeg negatiefs in de wereld. Ik zou graag positiviteit willen overbrengen naar iedereen.’’ Hij vertelde ons dan ook dat één van zijn doelen met zijn kunst is om mensen blij te maken. Als er dus iemand blij wegloopt heeft hij zijn taak volbracht.

Ook vertelt hij dat je een ‘’ Service met een gezellige babbel en veel vriendelijkheid’’ kan verwachten. Met een stand vol met spullen zoals: Tassen, buttons, stickers, printjes en spelbord figuurtjes.

Als laatste was zijn oproep aan alle bezoeker: ‘’ Laten we met zijn alle ons best doen om er de leukste eerste editie ooit van te maken’’

  • Artist: Joris Habraken
  • Instagram: @Studiovlinderdas
  • Tumblr: @studiovlinderdas

Ontdek meer

Onze Top 10 Favoriete Aziatische Restaurants

Nederland staat bekend om zijn diverse culinaire scene, en Aziatische keukens hebben hierin een belangrijke plaats veroverd. Wij hebben 10 restaurant uitgekozen die je zeker eens is moet uitproberen!

Reizen naar Indonesië: Welk Seizoen Past het Beste bij Jou?

Indonesië, met zijn prachtige stranden, weelderige jungles, en rijke cultuur, is een droombestemming voor veel reizigers over de hele wereld. Maar wanneer is de beste tijd om dit diverse en adembenemende land te bezoeken? Het antwoord hangt grotendeels af van jouw persoonlijke voorkeuren en de activiteiten die je in gedachten hebt, want Indonesië heeft het hele jaar door voor elk wat wils.

Scroll naar top