Maak thuis dit heerlijk Aziatisch recept van Chelsey klaar!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Afgelopen weken kon jij jouw favoriete Aziatische recept met ons delen en zo kans maken op tickets voor Heroes Made in Asia.
We kregen vele toffe inzendingen binnen en willen iedereen bedanken daarvoor! Het recept van Chelsey vonden wij toch wel de leukste. Bedankt Chelsey voor jouw inzending. Jij wint 2 toegangstickets voor Heroes Made in Asia op 8 en 9 mei 2021!

Graag delen we Chelsey’s recept met jullie. Veel kook en smul plezier!

Takoyaki balletjes door Chelsey Roza

Beslag
200g bloem
2 eieren
450 ml water
Daishi-bouillon op smaak

Vulling
100g vers gekookte octopus in stukjes gesneden
1 fijne gesneden stuk aan bos Uitjes
Rode Ginger
Tempura vlokken

Toppings
Tokoyaki saus
Japanse mayonaise
Aosa zeewierpoeder/ of aonori
Katsuobushi bonito vlokken

1.  Begin met het maken van het beslag. Pak een grote kom en meng 2 eieren, 200 g bloem, 450 ml water en een beetje dashi-bouillon. Leg dit opzij. Als je het kant-en-klare okonomiyaki-meel hebt, volg dan de instructies voor het maken van het beslag en je bent klaar om te gaan.

2.Plaats uw takoyaki-plaat op het gasfornuis op middelhoog vuur en verwarm een kleine hoeveelheid olie in elk gat.

3.Snijd je octopus in kleine stukjes. Plaats een stuk octopus in elk van de halfronde gaten en vul elk gat naar boven met het beslagmengsel. Je kunt het beslag zelfs uit het gat laten lopen om het later makkelijker te maken om het om te draaien.

4. Nu kun je in elk gaatje de fijngesneden lente-ui, rode gember en tempuravlokken toevoegen. De hoeveelheid die je toevoegt, is aan jou, maar slechts een kleine hoeveelheid van elk geeft genoeg smaak.

5. Zodra de takoyaki ongeveer half gaar zijn, ongeveer 1-2 minuten, moet je ze omdraaien. De beste manier om dit te doen, is door een kleine houten spies te gebruiken om de buitenkant van het beslag te prikken en het in het gat om te draaien. Dit vergt wat oefening om soepel te verlopen, dus blijf het proberen als je er een zooitje van maakt.

6. Je kunt elke takoyaki meestal maar ongeveer driekwart van de ronde omdraaien, dus laat het iets meer koken voordat je het weer omdraait. Inmiddels moet al je takoyaki rond zijn, dus blijf ze in de gaten draaien om ervoor te zorgen dat ze aan alle kanten gelijkmatig koken. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten tot het aan de buitenkant goudbruin is.

7. Leg een paar takoyaki op een bord en smeer ze in met veel takoyaki-saus en Japanse mayonaise. Strooi dan een beetje zeewierpoeder en wat bonitovlokken erover en geniet ervan. Laat iets afkoelen en geniet van een hete maaltijd.

Geniet er van!!

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top