Onze Top 10 Favoriete Aziatische Restaurants

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nederland staat bekend om zijn diverse culinaire scene, en Aziatische keukens hebben hierin een belangrijke plaats veroverd. Van heerlijke sushi tot pittige curry’s, Aziatische restaurants zijn populair bij foodies in het hele land. Wij hebben 10 restaurant uitgekozen die je zeker eens is moet uitproberen!

1. Yellow River Lanzhou Handpulled Noodles 

Yellow River staat bekend als eerste restaurant in Nederland die begon met het serveren van authentieke handgemaakte noodles, ook wel La Mian noodles genoemd. Naast dat ze een breed menu aan verschillende Chinese noodle gerechten aanbieden, kan je ook nog eens het bereidingsprocess recht voor je neus meemaken! Bezoek dus Yellow River in Rotterdam voor een culinaire reis vol smaak en traditionele kookkunsten van Lanzhou, China!

2. Kiiro Japanese Curry House

Bij de Kiiro Japanese Curry House kun je echt genieten van een smakelijke Japanse maaltijd! Met maar liefst drie locaties in Rotterdam, heeft Kiiro zichzelf kunnen vestigen als eerste Japanse Curry House in Nederland. Van hun verrukkelijke katsu curry tot hun gevulde sando’s, Kiiro weet je smaakpupillen te kunnen verwennen met authentieke Japanse smaken! Dus, als je op zoek bent naar een culinaire reis naar Japan zonder het vliegtuig te nemen, is Kiiro de place to be voor jouw Japanse smaakavontuur!

3. Warung Mini Rotterdam

Warung Mini is een absolute hidden gem in de wereld van Indonesisch, Javaans en Surinaams eten. Ze gebruiken drie keukens om heerlijke gerechten te serveren zoals soato soep, roti, tjauwmin en diverse iconische snacks. Warung Mini heeft locaties in drie steden: Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, waarbij ze een mix van de smaken van Azië en Zuid Amerika naar de drie grootste steden van Nederland brengen! Een bezoek aan Warung Mini is als een culinaire wereldreis zonder het land te verlaten.

4. Delitasty

Delitasty, gelegen in het bruisende hart van Rotterdam, is een must-visit voor iedereen die een voorproefje wil van de heerlijke Vietnamese keuken. Hier vind je een smakelijke selectie van gerechten zoals pho, banh mi en goi cuon die je smaakpapillen laten dansen van vreugde. Of je nu zin hebt in een kom dampende noedelsoep of een knapperige Vietnamese baguette, Delitasty heeft het allemaal. Dus als je trek hebt in een smakelijk avontuur in de wereld van de Vietnamese smaken, ga dan zeker langs bij Delitasty!

5. Thais Restaurant Siem

Thais Restaurant Siem, het Thaise pareltje van Den Haag, is absoluut een van onze favoriete Aziatische restaurants in Nederland. Gelegen in de bruisende stad, biedt Siem een smaakvolle reis naar de Thaise keuken die je niet snel zult vergeten. Met een betekenisvolle naam – Siem betekent ‘proeven’ in het Thais – nodigt dit restaurant je uit om de heerlijke smaken van Thailand te ontdekken. Van pittige curry’s tot verfrissende noedelgerechten, Siem biedt een menu vol authentieke en verrukkelijke gerechten die je zintuigen prikkelen. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire ervaring in Den Haag, is Siem absoluut de plek om te zijn!

6. Restaurant Blauw

Restaurant Blauw, met locaties in Utrecht en Amsterdam, is zeker een van onze favoriete Aziatische eetplekken in Nederland! Hier kun je de heerlijke smaken van de Indonesische keuken ervaren zonder de vliegtickets naar Bali te hoeven boeken. Met een uitgebreid menu vol met authentieke gerechten, van smakelijke rendang tot verrukkelijke saté, brengt Restaurant Blauw de rijke culinaire tradities van Indonesië recht naar je bord. Als je op zoek bent naar een smaakvolle en gezellige Indonesische eetervaring, dan is dit de place to be!

7. Baryo Pilipinas

Baryo Pilipinas in Den Haag is absoluut een van onze favoriete plekken voor Aziatisch eten in Nederland! Hier krijg je een smaak van de Filipijnse cultuur op zijn best, met authentieke gerechten die je laten watertanden. Het beste deel? Je kunt je maaltijd serveren op bananenbladeren en lekker met je handen eten, net als in de Filipijnen! Dompel jezelf onder in heerlijke smaken zoals adobo, sinigang en kare-kare, en je zult begrijpen waarom Baryo Pilipinas zo geliefd is onder fijnproevers. Het is de perfecte plek om een stukje van de Filipijnse keuken te proeven, recht in het hart van Nederland.

8. The Indian Chef

The Indian Chef in Rotterdam is absoluut een van onze topkeuzes als het gaat om Aziatisch dineren in Nederland! Deze plek is een waar juweeltje voor liefhebbers van Indiase gerechten. Met een menu vol heerlijke curry’s, tandoori specialiteiten en aromatische biryani, brengt The Indian Chef de smaken van India naar de havenstad. Of je nu van pittig houdt of liever mild hebt, hier vind je gerechten die perfect bij je smaak passen. Dus, als je zin hebt in een smaakvol avontuur, ga dan zeker langs bij The Indian Chef in Rotterdam!

9.  Yokohama Ramen Saito

Yokohama Ramen Saito, verstopt in het hartje van Schiedam, is zonder twijfel een van onze topkeuzes voor Aziatisch eten in Nederland. Hun met de hand gemaakte ramen zijn gewoonweg onweerstaanbaar en met de smaakvolle soep is het geen wonder dat er meestal een wachtrij voor de deur staat. Het is een plek waar je hartverwarmende noedelsoepen en lekkere bijgerechten kunt vinden die je smaakpapillen in de wolken zullen brengen. Als je op zoek bent naar een authentieke Japanse ramenervaring, dan is Yokohama Ramen Saito de place to be!

10. Gamasot

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat in Rotterdam kun je een heerlijke kennismaking met de Koreaanse keuken verwachten. De naam zegt het al: Gamasot betekent ‘grote pan’ in het Koreaans. Hoewel het eethuis zelf niet heel groot is, met slechts 16 zitplaatsen, kun je hier genieten van groots smakende gerechten. Of je nu zin hebt in bibimbap, bulgogi of kimchi, bij Gamasot vind je de smaken van Korea die je smaakpapillen zullen verrassen en verwennen!

Ontdek meer

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Ontdek de gloednieuwe Disney+ Original Serie Shōgun

FX’s Shōgun, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Clavell, speelt zich af in het Japan van het jaar 1600, vlak voor de start van een grote burgeroorloog. Producent Hiroyuki Sanada schittert als Lord Yoshii Toranaga.

Scroll naar top