Active Heroes Weekend recap

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het Active Heroes gedeelte bij Heroes Made in Asia staat in het teken van beweging en Aziatische vechtsporten! Doe mee aan een van deze workshops:

Hapkido
Hapkido is een redelijk jonge Koreaanse vechtkunst die zijn wortels heeft in verschillende andere traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook in de Japanse vechtkunsten. In de periode na de tweede wereld oorlog ontstond er in Korea een ware boom in gevechtskunsten. Het was tijdens de Japanse bezetting niet toegestaan om de Koreaanse gevechtskunsten te beoefenen. De Koreaanse vechtkunsten werden tijdens de Japanse bezetting beoefend in familie kring, in de bergen en in de kloosters. Alhoewel de Japanse bezetting een grote invloed heeft gehad op de Koreaanse gevechtskunsten zijn traditionele technieken zoals bijvoorbeeld Taekkyon, boeddhistische en taoïstische stijlen bewaard gebleven. Deze traditionele stijlen hebben hun stempel gedrukt op de gevechtskunsten van na de tweede wereldoorlog.

Hapkido kent naast valbreken, traptechnieken, stoottechnieken, slagen, gewrichtsklemmen, drukpunttechnieken ook wapentechnieken. Bij een aanval wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de kracht en beweging van de tegenstander om hem uit balans te brengen en/of te controleren. Pas hierna wordt de tegenaanval ingezet.

Ssang Geom
Geom betekend zwaard en Ssang Geom zijn de dubbele zwaarden. In het eerste geïllustreerde Koreaanse vechtkunsten boek, Mu Ye Sin Bo, staan 18 vaardigheden beschreven waaronder Ssang Geom. De dubbele zwaarden zijn o.a. bekend door Leonardo uit ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ en ook door Kirito die zich in de anime ‘Sword Art Online’ met twee zwaarden een weg door de virtuele wereld vecht. Hoewel de 18 Vaardigheden voor het eerst officieel waren beschreven in 1759, waren de 18 Vaardigheden niet nieuw. De meeste van deze vaardigheden werden al heel lang beoefend in militaire kampen en maakten deel van staatsexamens voor militaire officieren. In deze workshop leer je omgaan met de dubbele zwaarden!

Iaido
Iaido is de kunst van het vloeiend bewegen van het zwaard. Eerst train je met bokken (een houten oefenzwaard), na verloop van tijd wordt dit vervangen door een iaito (een metalen oefenzwaard, niet scherp) en uiteindelijk een shinken (een echt zwaard). Bij de iaido workshop train je met een bokken en leer je een complete kata (gevechtsvorm).

Ontdek meer

Scroll naar top