Leer Koreaanse vechtkunsten tijdens Heroes Made in Asia!

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Active Heroes Area op Heroes Made in Asia heeft er twee nieuwe workshops bij! Hapkido en Taekwondo school Um Yang Kwon komt workshops in Koreaanse vechtkunsten Hapkido en Ssang Geom geven! Kom dus zeker een kijkje nemen bij deze workshops in de Active Heroes Area!

Hapkido
Hapkido is een redelijk jonge Koreaanse vechtkunst die zijn wortels heeft in verschillende andere traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook in de Japanse vechtkunsten. In de periode na de tweede wereld oorlog ontstond er in Korea een ware boom in gevechtskunsten. Het was tijdens de Japanse bezetting niet toegestaan om de Koreaanse gevechtskunsten te beoefenen. De Koreaanse vechtkunsten werden tijdens de Japanse bezetting beoefend in familie kring, in de bergen en in de kloosters. Alhoewel de Japanse bezetting een grote invloed heeft gehad op de Koreaanse gevechtskunsten zijn traditionele technieken zoals bijvoorbeeld Taekkyon, boeddhistische en taoïstische stijlen bewaard gebleven. Deze traditionele stijlen hebben hun stempel gedrukt op de gevechtskunsten van na de tweede wereldoorlog.

Hapkido kent naast valbreken, traptechnieken, stoottechnieken, slagen, gewrichtsklemmen, drukpunttechnieken ook wapentechnieken. Bij een aanval wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de kracht en beweging van de tegenstander om hem uit balans te brengen en/of te controleren. Pas hierna wordt de tegenaanval ingezet.


Ssang Geom
Geom betekend zwaard en Ssang Geom zijn de dubbele zwaarden. In het eerste geïllustreerde Koreaanse vechtkunsten boek, Mu Ye Sin Bo, staan 18 vaardigheden beschreven waaronder Ssang Geom. De dubbele zwaarden zijn o.a. bekend door Leonardo uit ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ en ook door Kirito die zich in de anime ‘Sword Art Online’ met twee zwaarden een weg door de virtuele wereld vecht. Hoewel de 18 Vaardigheden voor het eerst officieel waren beschreven in 1759, waren de 18 Vaardigheden niet nieuw. De meeste van deze vaardigheden werden al heel lang beoefend in militaire kampen en maakten deel van staatsexamens voor militaire officieren. In deze workshop leer je omgaan met de dubbele zwaarden!

More to explorer

Gelukkig Midherfstfestival!

Het midherfstfestival is een traditioneel festival gevierd in China, Singapore, Maleisië, Cambodja, Vietnam en Hongkong. De reden voor deze viering is hetzelfde als in meest Oost en Zuidoost-Azië. Het is de dag om de schoonheid van de volle maan te vieren. Laten we eens kijken naar de verschillende culturen en traditie die komen door bij de viering van de volle maan op de 10 september.

Dit waren de winnaars van de Cosplay Contest!

Op Heroes Made in Asia vond op zaterdag de Cosplay Contest plaats. Uit alle deelnemers werd door onze Cosplay jury een top 3 gekozen. Ben jij benieuwd we er allemaal gewonnen hebben?

Scroll naar top