Food Friday – Onigiri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vandaag gaan we Onigiri maken! Wist je dat Onigiri rijstballen zijn die in verschillende vormen komen, zoals driehoekjes of hartjes? En wist je dat ze vaak gevuld zijn met heerlijke vullingen, zoals vis, avocado of gedroogd fruit?

Onigiri zijn bekend in heel Japan en worden meestal gegeten als bijgerecht of als hoofdgerecht bij het avondeten. Voorverpakte Onigiri zijn ook te koop bij elke supermarkt in Japan. En wij begrijpen waarom ze overal in Japan verkrijgbaar zijn, want ze zijn gewoonweg heerlijk! Je kunt ze gemakkelijk zelf maken volgens onderstaand recept.

Ingrediënten:

250 gr sushirijst
4 el rijstazijn
120 gr tonijn uit blik
4 el mayonaise
2 eetlepels sojasaus
Nori blad
1 el sesamzaad

Recept

  1. Bereid de sushi volgens de verpakking. Leg het in een grote schaal om het te laten afkoelen. Breng het op smaak met de rijstazijn en wat zout.
  2. Doe de tonijn, mayonaise, sojasaus, zout en peper in een kom en meng het met een lepel door elkaar.
  3. Als de rijst is afgekoeld, maak je je handen nat met wat water en vorm je de rijst tot stevige ballen. Druk wat op het midden, zodat je een gaatje hebt om je tonijnmengsel in te doen. Dek dit af met nog wat rijst, zodat je een gevulde rijstbal hebt.
  4. Vorm je rijstbal in een vorm die je wilt (meestal een driehoek) en leg hem opzij.
  5. Snijd de norivellen in repen van ongeveer 10 centimeter bij 3 centimeter en vouw deze repen rond de driehoek zoals op de afbeelding.
  6. Maak af met wat sesamzaadjes en serveer met sojasaus. Geniet ervan!

More to explorer

Scroll naar top