DIY Gelukskoekjes

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deze DIY Friday laten we zien hoe je gemakkelijk gelukskoekjes kunt maken met een persoonlijke boodschap. Geef ze als cadeautje met persoonlijke gelukswensen of geef ze zomaar om iemand op te vrolijken.

 

Hoewel de koekjes zelf een relatief nieuwe vinding zijn, zou het idee voor koekjes met papiertjes erin ergens in het China van de 14e eeuw liggen. Volgens een legende zou een Chinese inwoner die in opstand wilde komen tegen de Mongoolse overheersing in het geheim een opstand hebben gepland, door via berichtjes verstopt in maancake mensen aan te sporen zich te verzetten tegen de Mongolen.

Ingredienten

120 g ongezouten roomboter

Eiwit van 3 eieren

150 g kristalsuiker

1 mespunt zout

120 g tarwebloem

1 tl vanillearoma

2 el water

 

Benodigdheden

Bakpapier

Papiertjes met geschreven wensen

Lege eierdoos

 

Gelukskoekjes stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter. Mix het eiwit, de suiker en het zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Voeg het vanillearoma, de gesmolten boter en het water in 1 keer toe en meng goed. Laat het beslag 30 min. afgedekt in de koelkast rusten.

 

  1. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Gebruik wat boter in de hoekjes om het bakpapier vast te plakken. Schep 1 tl van het beslag op de plaat en vorm met de achterkant van een lepel tot een cirkel van Ø 7.5 cm. Herhaal met de rest van het beslag totdat de bakplaat vol is.

 

  1. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 3-5 min tot de randen goudbruin worden. Neem uit de oven en schep met behulp van een spatel de koekjes op een schone werkbank. Leg in het midden van elk koekje een papiertje met een zelfgeschreven tekstje. Vouw een koekje dubbel zodat het papiertje is bedekt. Vouw nog een keer losjes dubbel, maar zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de vouw ligt. Maak zo de rest van de koekjes. Werk snel zodat de koekjes nog warm en buigzaam zijn. Pak de koekjes voorzichtig op en leg ze in de holtes van de lege eierdozen om af te koelen.

 

Bereidingstip

Dit beslag is voor ca. 48 koekjes. Bak de koekjes in 4 delen zodat ze niet afkoelen voordat je ze gevouwen hebt.

 

请享用! (eet smakelijk!)

Ontdek meer

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Opgelet; belangrijke mededeling! Aankomende zondag rijden er geen treinen van en naar station Gorinchem.

Zojuist hebben wij bericht ontvangen vanuit Prorail dat er aankomende zondag 25 februari spoedwerkzaamheden zijn aan het spoor. Wij zijn het gesprek aangegaan maar helaas konden de werkzaamheden niet worden uitgesteld. Wij begrijpen dat dit voor sommige van jullie problemen kan veroorzaken. Als vervangend vervoer zal de NS wel bussen inzetten. Maar houd er dus rekening mee dat je hierdoor langer onderweg bent.

Bezoek Go-Tan op Heroes Made in Asia

‘’Hallo, wij zijn Go-Tan! Geen food brand zoals je gewend bent, maar een foodloving family uit Azië. Go-Tan is een familiebedrijf dat met liefde en toewijding wordt geleid door Bing en Han, de zoons van oprichter Frans Go. Bing is de baas van het familiebedrijf en Han bedenkt, ontwikkelt en keurt alle producten. Misschien heb je zijn hem al op onze verpakkingen zien staan? Of ken je hem van onze televisiecommercials?”

Scroll naar top