Veel gestelde vragen over Heroes Made in Asia

In de persconferentie van 14 januari heeft de overheid nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Deze maatregelen hebben tot nu toe géén invloed op de doorgang van Heroes Made in Asia op 7 en 8 mei 2022 in Evenementenhal Gorinchem. Beurzen mogen doorgaan, omdat het zogeheten doorstroomevenementen zijn waar voortdurend in- en uitloop is en door de korte verblijfsduur het risico op besmetting klein is. Heroes Made in Asia is te bezoeken met een coronatoegangsbewijs. Hieronder beantwoorden wij de meest voorkomende vragen.

Je krijgt toegang tot Heroes Made in Asia met één van onderstaande bewijzen:

Je krijgt toegang tot Heroes Made in Asia met één van onderstaande bewijzen:

Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan de Corona Check App uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

Bewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor uw bezoek aan de beurs. Zowel een PCR- als antigeen test zijn geldig.

Dat kan via de Corona Check App. U laat dan bij binnenkomst uw QR-code zien die in de Corona Check App staat. Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl.

Het tonen van een ander bewijs (geel vaccinatieboekje of testbewijs) behoort ook tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor het bewijs van vaccinatie welke je ontvangen hebt tijdens de vaccinatie in combinatie met een ID bewijs.

De controle op het coronatoegangsbewijs vindt plaats vóór de beursingang. Om de doorstroomsnelheid te bevorderen, willen we je verzoeken om het coronabewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs bij de hand te houden. Meer informatie over de Corona Check App is te vinden op www.coronacheck.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de helpdesk via 0800-1421 (gratis).

De controle geldt voor iedereen die de beurs bezoekt:

 • Bezoekers (ouder dan 13 jaar)
 • Exposanten (standcrew)
 • Medewerkers van Easyfairs

Nee, omdat de bezettingsgraad tijdens die momenten laag is en 1,5 meter afstand houden zeer goed mogelijk is. Bovendien zorgen de openstaande deuren voor extra luchtcirculatie.

Ja, de controle vindt iedere beursdag plaats. Ook als de beursvloer tussentijds verlaten wordt, wordt er opnieuw een controle uitgevoerd

Nee, zonder geldig coronatoegangsbewijs is het niet mogelijk om de beurs te bezoeken.

Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid. Europese landen hebben afgesproken dat ieder land een systeem voor coronabewijzen moet hebben. Dat noemen zij het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Internationale exposanten en bezoekers kunnen met hun coronabewijs de beursvloer betreden.

 • Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar wij stellen wel gratis mondkapjes beschikbaar aan degenen die het prettig vinden om deze te dragen.
 • Schoonmaakprotocollen zijn aangescherpt: er wordt vaker en grondiger gereinigd.
 • Er staan sanitizer stations op diverse punten op de beursvloer zodat u naar wens uw handen
  kunt desinfecteren.
 • Ons luchtbehandelingssysteem is geoptimaliseerd. Dit helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen.
 • Ondanks het feit dat de 1,5 meter maatregel is vervallen, adviseren wij u afstand te houden tot andere beursbezoekers.
 • Voelt u zich ziek? Neem geen risico en kom niet naar de beurs.

De situatie wordt op 25 januari 2022 aan de hand van een OMT-advies opnieuw beoordeeld door de overheid.

Toegang alleen met een coronatoegangsbewijs!